Urhøj Camping – Vestsjællands havørredcentrum

sommerhuse_Urhøj_Camping_Finn_Byrum[1]Klik på billedet for at komme til google Maps

Intro:

I al sin enkelthed er Urhøj Camping en vidunderlig plads midt i naturen, og i forhold til de vestsjællandske fiskepladser, den bedst beliggende campingplads i vest.
Uanset om man ønsker at fiske fra kendte pladser som Røsnæs, Asnæs eller Reersø, kan alle pladser hver især nås indenfor en køretid på 25 minutter eller mindre. Der er også rig mulighed for at fange havørred lige nedenfor campingpladsen, maksimum 2 minutter på gå-ben og man står på et lækkert og givtigt havørred-spot.

Udsigten fra pladsen er i høj grad værd at tage med når Urhøj Camping besøges. Hævet over Jammerland Bugt, kan man fra de fleste pladser/enheder se ud over vandet og hvis skyerne tillader det, se en solnedgang ud over det sædvanlige…

DSCN4482Fakta om fiskeri i området:

Jammerland Bugt (nedenfor campingpladsen)
Fangstmuligheder: Havørred, multe, laks, hornfisk, makrel, steelhead (havgående regnbueørred) – I sommerperioden kan der også fanges diverse fladfisk fra kysten her.

Røsnæs
Fangstmuligheder: Havørred, multe, hornfisk, makrel, torsk, sej, pighvar, rødspætte, skrubbe, ising, steelhead (havgående regnbueørred)

DSCN4469Asnæs
Fangstmuligheder: Havørred, multe, hornfisk, makrel, torsk, sej, pighvar, rødspætte, skrubbe, ising, steelhead (havgående regnbueørred)

Reersø
Fangstmuligheder:  Havørred, multe, laks, hornfisk, makrel, steelhead (havgående regnbueørred) – I sommerperioden kan der også fanges diverse fladfisk fra kysten her.

ØrredMere om fiskeriet omkring Urhøj Camping

+ tips til agn:

Hele området, uanset om det er 30 km. til højre eller til venstre for Urhøj Camping, er spækket til med lækre kystpladser. Tobisfluer eller blink der ligner tobis, kobberbassen eller kobberblink, fluer der skal imitere sild eller blanke sølvblink, har man de nævnte agn liggende i æsken, så kan man fange havørred året rundt på de ovennævnte pladser.
Fluefiskeren kan i høj grad også gøre sig selv en tjeneste ved at medbringe diverse rejefluer. Og spinnefiskeren, et bombardaflåd evt. glasklar – og Gulp – børste, sand eller regnorm. kobberbassen, reje, tobis og sildefluer ligeså.

Der er også fine åer i området med både havørred og bækørred, samt glimrende put and take søer som Kaldredgårdens put and take og Løgtvedgård Sø.

I de 2 søer kan man fange diverse ørreder med powerbait, blink, spinner, flue, gennemløbsblink og orm med mere…
Hos Kaldregårdens put and take kan der også fanges stør. Læs mere om dette her: Stør Kaldredgård

Jeg selv har besøgt alle kystpladser nævnt her i skrivelsen og kan nævne at alle, uanset dag og vejr, gav havørred. Besøgt i Maj 2015.
Derudover brugte jeg også nogen tid ved Kaldredgårdens put and take, som gav 13 ørreder indenfor få timer.

Urhøj Camping ligger perfekt for enhver lystfisker!

DSCN4603Urhøj Camping kort info:

Fryser: Ja

Renseplads: Ja

Indkøbs-muligheder: Pladsen har egen kiosk og der er ligeledes indkøbs-muligheder i Gørlev by. (ca. 6 kilometer.)

Internet: Ja

I kiosken kan der købes fiskegrej som passer til fiskeriet i området, dette uanset om man er til fiskeri efter fladfisk, makrel, hornfisk eller havørred. Der kan ligeledes købes orm i pladsens kiosk.

En café efter bogen og mere til er at finde på pladsen. I caféen tilbyder den ene halvdel af det gæstfrie og meget behagelige værtspar, frisk-lavet og hjemmeristet kaffe, lækkert mad, det meste hjemmelavet fra bunden, samt kolde fadøl og diverse andre lækkerier.

I receptionen kan man bestille morgenbrød samt rundstykker og meget flotte hjemmelavede lagkager, skulle en fødselsdag falde under camping-opholdet.

Man kan også finde en stor legeplads lige bagved caféen.

hytte 045Overnatnings muligheder:

Udlejning af hytter.
Pladser til: Campingvogne, telte og autocampere.

Hytterne er placerede øverst på pladsen, hvilket giver en fænomenal udsigt, morgen middag og aften. Der er potentielt plads til 6 mand i hver hytte. 4 senge og en Urhøj Campingstor sovesofa. Hver hytte har eget bad, toilet og et lille funktionelt køkken.

For at se og læse mere om Urhøj Camping, såsom priser med mere: Klik her..

Efterskrift:

Efter 5 dage som campist hos Urhøj Camping og i alt 7 dage som lystfisker i området omkring, er der kun følgende at sige fra min side:

Lækker plads, super service, god mad, god kaffe, fabelagtigt fiskeri, brilliant udsigt og en ekstraordinær allround oplevelse…

Luksus kommer i flere varianter og alt det en campingplads efter min mening skal have af luksus, har denne plads. Urhøj Camping er en campingplads efter bogen, hygge og natur i højsædet, og så gør det naturligvis ikke noget, at der på selve pladsen også bor flere lystfiskere på grund af de mange fine “havørred-muligheder.” Urhøj Camping kan defineres som en campingplads der i nogen grad og i nogle tilfælde, høj grad, er bygget op omkring dem der elsker at smide snøren i vandet i håbet om at få en blankfisk på krogen.

På førstedagen fiskede jeg 3 timer nede foran campingpladsen, det gav 6 havørreder på 3 timer. Flere fulgte efter mit blink og 3 havørreder røg af krogen igen. En bedre oplevelse behøver man ikke at bede om.

Jari – fiskesæson.dk

Læs mere om camping og fiskeri hos Urhøj Camping på www.campingogfiskeri.dk

Ekstra:

Billeder fra campingpladsen og fisketurene nedenfor denne:

En havørred har tage blinket lige nedenfor pladsen

DSCN4545

Udsigten fra en af hytterne

DSCN4559

Aftenfiskeri nedenfor/foran Urhøj Camping

DSCN4572

En hornfisk faldt for en Gulp regnorm fisket med et bombardaflåd på campingpladsens strækning.

DSCN4598