Fiskeri for børn


Introduktion til fiskeri for børn

Fiskeri og specielt lystfiskeri er for alle. Det gælder også for de yngste, som fra en meget tidlig alder kan være med mor eller far ude ved søerne eller havet og fiske efter alverdens dyr.

Hvordan introducere man sine børn for fiskeri?

Der er mange måder at introducere sine børn for fiskeriet. En måde, hvor børnene får fiskeriet stille og roligt ind under huden er, at tage med mor eller far med ud på en fisketur. De første par gange kan det være, at junior bare kigger på, men efter et par gange, så kan børnene også selv så småt begynde at prøve kræfter med fiskeriet.

Man kan få utrolig mange ting til fiskeri og mange af tingene findes også i børneudgaver. Her kan du for eksempel købe en rigtig godt fiskesæt til børn. Grejet til børnene er ofte ikke så dyrt, så alle kan være med.

En anden måde at introducere fiskeriet for sine børn er ved Put and Take. Der er utrolig mange Put and Take søer rundt om i landet og chancen for at få en fisk på krogen burde være større her end i det åbne hav, fordi der bliver lukket fisk ud i Put and Take søerne ofte. Mange skoleklasser har også sociale arrangementer, hvor turen går til Put and Take søer. Det er en hyggelig måde at være sammen på og børnene lærer en masse om fiskeriet.

Hvis du gerne vil vide mere om Put and Take, så kan du trykke lige her (link) og du vil blive sendt over til vores side om alt indenfor Put and Take.

Hvad anbefales børnene at fiske efter?

Der er som sådan ikke nogle fisk, som børn bør at fiske efter eller bør helt undgå at fiske efter. Der er mere et sikkerhedshensyn til børnene, hvor man kan se på, hvilke fisk der måske ikke vil være så hensigtsmæssige at få på krogen.

Derfor anbefaler vi på fiskesaeson.dk, at børn så vidt muligt undgår at fiske efter de større fisk som findes i de danske farvande. Hvis et barn skal trække en stor fisk op af vandet, men den giver meget modstand, så risikere barnet enten at tabe fiskestangen eller selv få overbalance og falde i vandet.

Derfor anbefaler vi, at man kun fisker efter store fiskearter, hvis man sidder sammen med en voksen, der kan tage over, hvis kræfterne i fisken er for store.

Er fiskeri farligt for børn?

Fiskeri for børn er både lærerigt og sundt, men farligt er det absolut ikke. Fiskeri er ikke mere farligt end at børnene leger i skolegården eller går til fodbold. Så længe børnene bliver undervist i korrekt håndtering af grej og fisk, så er der bestemt ikke noget at være bange for. 

Hvis man alligevel er lidt forsigtig med sine børn, så kan man starte stille og roligt ud, hvor børnene bare kigger, og så lidt efter lidt give børnene lov til flere ting indenfor fiskeriet.

Historier om børn og fiskeri

Tips til fiskeri for børn

Børnefiskeri-tv

Se vores udvalgte tv-udsendelser om børnefiskeri ved at klikke her.

Se blandt andet:

  • Nicholas’ gedde pr.
  • Aborre i Åen
  • Fiskeri

Børnevenlige fiskevande

Flotte fangster

En fin ørred

PICT0186
En regnbue fanget den 08-08-2013 i Himmerlands Put & Take

Kystfiskeri 2013, hvor Kristan Lenschow (11 år) fanger en flot havørred på spin

Dejlig fisketur ved Oddesundbroen

Var lige en dejlig tur ved oddesundbroen for at fange efter sild og hornfisk. Sønnen var den eneste som hev en hornfisk i land, og da det var hans første var han pave stolt, det samme er hans far 🙂

Bastian Beier – ørredernes skræk

Tryk her for at se den spændende historie.

Ung pige med flot blank ørred

IMG_1427
Signe Marie har fanget en flot fisk, som hun selv har fightet og landet i nettet. Hun er på weekendophold med sin far ved Nebel Sø

Trollingtur – Rasmus fik to flotte laks

bm-image-730081
Vi var på trollingtur.Vejret var super perfekt, så vi skulle se om vi kunne få den første laks til Rasmus.
bm-image-797012
bm-image-748610
Hjemme igen kunne vi ordne de 3 her og se tilbage på en dag hvor Rasmus fik sine 2 første laks nogensinde – og med en 10 kilos som den største

Victor på 11 år. – Ørred og hornfisk. Det bliver ikke bedre

Hej jeg hedder Victor jeg er 11år, jeg fisker nogen gange på kysten sammen med min far jeg fisker mest med blink men skal lære at fiske med flue til sommer jeg har fanget en en havørrede og en masse hornfisk, jeg syntes det er sjovt at fiske på kysten sammen med min far jeg har waders på og går ved siden af min far når vi er ude og fiske. Her er nogle biller af mine fisk

Indsendt d. 2 maj 2013 af

Victor

Victor 2
Victor
image

Hej Victor.  Det er nogle rigtig flotte fisk du har fanget og billedet ovenover her, er et af de bedste billeder vi har set i sidens eksistens.. Koncentration og tungen lige i munden.

Selvom historien muligvis er fra sidste år. Gø det ikke noget ved fangsten eller historien. Derfor  kvitterer vi med lidt gode kystblink til en værdi af 200 kr.

Tak for din gode historie 🙂

Hilsen Fiskesæson Teamet

6 årig tømmer fiskesø

Andreas Olsen, var med på 5½ times fiskeri med sin far en kold og blæsende 9. april 2013. Han fangede selv 10 fisk med en samlet vægt på 20,94 kilo. Største fisk vejede 3,54 kilo.
Mange gæster ved søen så forbavsede til, da den 6 årige begyndte  at “tømme” søen for fisk. På imponerende vis demonstrerede  den lille mand kunsten i at give modhug og fighte ørrederne.

Bombarda og hvid jig var Andreas Olsens foretrukne metode og med den fangede han alle sine fisk.

6 år gammel
6 år

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler