Fiskeopskrifter


Spis fisk 2-3 gange om ugen. Det har vi fået fortalt gennem mange år. Men hvorfor? De fleste fisk er meget sunde, fordi de indeholder store mængder vitamin D. Især de fede fisk som makrel, laks og sild er fulde af gode vitaminer. Og så smager de forskellige fiskearter rigtig godt.

Danskerne har dog problemer med at få så meget fisk, som der anbefales. Det kan være på grund af prisen på fisk, eller så har de ikke prøvet vores gode opskrifter med fisk. Du får her et overblik over de mange gode fiskeopskrifter vi anbefaler.

Aborre

Aborren smager rigtig godt, men der er en relativ lille fisk. Derfor skal du have rigeligt med aborre, hvis du skal lave mad til mere end dig selv. Vores anbefaling til opskrift med aborre er denne, hvor aborren serveres med multebær og ribs.

Ørred

Ørreden er en af danskernes favoritter, når det gælder spisefisk. Og det forstår man godt. Kødet på en ørred er meget lys og smagen er mild i forhold til andre fisk. Derfor er det også en sikker vinder, hvis du får venner på besøg, der ikke er så meget til fisk, fordi ørreden ikke har så kraftig fiskesmag.

En af vores favoritter er dampet ørred, hvor du får en fantastisk smag, når du tilbereder fisken ved damp. Du kan se, hvordan man gør, ved at trykke lige her.

Der er også utrolig mange andre måder at bruge ørreden i din madlavning. Her er vores opskrift på en røget ørredmousse med smørristet rugbrød. Retten er perfekt til frokosten eller som forret med et godt glas hvidvin.

Den sidste opskrift vi vil dele med jer om ørred er denne om ovnbagt svampefarseret fersk ørred med citron. Det specielle ved denne ret er, at syren i citronen tilbereder ørreden allerede inden den kommer i ovnen. Ellers smager rette bare super godt og den bør prøves.

Torsk

Mange fisk er gode til at dampe, og torsken er bestemt heller ingen undtagelse. Hvis du gerne vil prøve at lave dampet torsk, så synes vi, at du skal prøve vores opskrift på dampet torsk på svampe- og persillebund med jordskokkesauce, som du finder ved at klikke her.

Hvis du bedre kan lide at stege din torsk, så har vi her en opskrift på stegt torskefilet med æblesauce, lun endive og æblebåde. Det er de dygtige kokke fra Bandholm Frugtplantage der i videoen viser dig, hvordan retten skal laves.

Hvis du gerne vil have flere opskrifter på torsk kan du klikke lige her, hvor der er fire videoer med opskrifter på torsk. Opskrifterne er på torsk i ovn, bagt torsk med blomkålsris, torsk a la pizzaiola og torsk i fad.

Gedde

Gedden er en stor rovfisk, som mange måske ikke tør sætte tænderne i. Men de går glip af et festmåltid, fordi gedden smager fantastisk. Du skal bare tilberede gedden korrekt og du får vores bud på en opskrift til gedde lige her, hvor vi laver gedde i fad.

Makrel

Vi kender alle makrellen. Normalt bliver den spist af danskerne fra dåse og har fået selskab af tomater. Men du kan få så meget mere ud af fisken, hvis til køber en hel fisk og tilbereder den selv.

Vi har fire opskrifter på makrel lige her. Opskrifterne er på video og der bliver lavet stegt makrel, grydestegt makrel med daikon radise, bagt makrel og ovnbagt makrel med hvidløg og paprika.

Laks

Laksen er en af danskernes favoritfisk. Og det forstår vi godt, for det er også en af vores yndlingsfisk at spise. Vi har taget ved lære af den bedste og derfor kan du her se, hvordan Gordon Ramsay laver laks.

Man kan bruge laksen i mange forskellige retter og vi giver dig de bedste opskrifter. Her er opskrifterne på pasta med laks i flødesauce, laksemousse og dampet laks med ærtepuré og nøddesmør.

Sild

Sild er også en yndet spisefisk blandt danskerne. For det meste bliver silden spist til jul og til påske, hvor den syltede sild følger med en snaps eller to. Du kan få meget mere ud af en sild end den syltede, så derfor har du her opskriften på stegte sild.

Mørksej

Sej er en lidt overset spisefisk i Danmark, men den smager rigtig godt. Vi har en opskrift på kartoffelmørksej med limedressing, som du får lige her.

Stenbider

Stenbideren er endnu en overset spisefisk i Danmark. Det synes vi er synd, så derfor får du her opskriften på stenbider i fad, der passer perfekt til et koldt glas hvidvin.

Rødspætte

Mange danskere kan godt lide at få en friteret rødspætte ovenpå en rugbrød med remoulade og citron på toppen. Men der er mange andre måder at tilberede rødspætten end at smide den i ønskebrønden. Her får du opskriften på rødspætte i ovn med grøntsager.

Hvis du gerne vil prøve noget andet en tilberedning i ovnen, så får du her opskriften på råmarineret rødspætte. Her skal fisken nemlig slet ikke i ovnen, men bare trække i marinaden.

Lange

Lange er endnu en af de mindre kendte spisefisk og det er en skam, da den smager rigtig godt. Derfor har vi her en opskrift på bagt lange med kål og sennepssauce.

Kulmule

Den sidste fisk vi har anbefalede opskrifter er til kulmulen. Igen en fisk der ikke er så mange danskere der spiser, men det kan de kommet til, når du har smagt kulmulen fra denne opskrift om stegt kulmule.

Afsluttende bemærkninger

Det var hvad vi havde af anbefalede opskrifter hvis du vil lave de forskellige spisefisk fra de danske farvande. Husk på, at fisk er sundt og det anbefales at spise fisk mindst to gange om ugen.

Og en friturestegt fiskefilet eller fiskepinde gælder altså ikke som fisk. Her er der meget mere smag i vores opskrifter, der spænder bredt, så du kan vælge lige netop den opskrift du gerne vil.

Hvis du gerne vil vide, hvor og hvordan man fanger alle de skønne fisk kan du gå op i menuen og vælge fiskeri. Her kan du vælge hvilken fisk du vil læse meget mere om. Velbekomme.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler