Put and take


Introduktion til Put and Take

Put and Take er en fremragende måde at begynde på fiskeriet og få snuset til den dejlige sport vi alle elsker. Put and Take er ikke kun for garvede lystfiskere, men henvender sig til alle. Mange skoleklasser stifter bekendtskab til fiskeri gennem Put and Take, fordi det er en aktivitet, hvor alle kan være med og det samtidig er sjovt og lærerigt for børnene – specielt hvis der bliver fanget nogle store flotte fisk.

Put and Take er heldigvis noget, som vi har overalt i Danmark og uanset hvor i kongeriget du befinder dig, så er der altid en Put and Take sø i nærheden. Faktisk har vi langt over 200 Pute and Take søer fordelt over hele Danmark. 

Hvordan foregår Put and Take fiskeri?

I de fleste Put and Take søer skal man finde hovedhuset, udhus eller andet, hvor man kan betale for at må fiske i søen. De fleste moderne Put and Take søer modtager enten MobilePay eller Dankort. 

Hvis du ikke på forhånd har læst op på stedet, så medbring også kontanter. Når der er betalt, så kan du gå ned til søen og begynde med at fiske. Priser og tiden man må fiske afhænger af den lokale Put and Take sø.

Hvad kan man fange i Put and Take søer? 

Put and Take søer er for det meste private søer, som ejeren har lavet om, så søen hele tiden bliver tilført nye fisk, så der altid er fisk i søen og folk kan blive ved med at hive fisk op ad søen.

Mange danske Put and Take søer har deres eget lille opdræt ved siden af søen, hvor de forskellige fiskearter bliver udklækket og vokset sig store. Når fiskene er ved at være store nok til søen, så bliver de lukket ud – til stor glæde for de besøgende, der selv kan se, at der er fisk i søen. 

Andre Put and Take søer sætter slet ikke nye fisk ud i søerne, men får nye fisk gennem den naturlige form, hvor fiskene udklækkes i søerne og lever hele deres liv i søerne indtil de bliver fanget af en fisker eller dør af alderdom. 

Hvilke arter kan man så fange? Det kan man ikke svare på, fordi hver enkelt Put and Take sø har deres egen blanding af fisk i søerne. Derfor er det forskelligt fra sø til sø, hvilke fisk du har muligheden for at hive op fra dybet. 

Hvad er reglerne for fiskeri i Put and Take søer?

Da de fleste Put and Take søer er private, så har de mulighederne for at lave lokale regler, som man skal overholde. Derfor skal man altid orientere sig ved søen, for at overholde de lokale regler.

Vi har selv på fiskesaeson.dk været ude og teste en del Put and Take søer, hvor du finder vores bedømmelserne af oplevelserne her eller ved at gå længere ned på siden. Vi har anmeldelser for næsten hele Danmark og der er rig mulighed for at få besøgt de samme søer som vi har besøgt.

Put and take regler og info

  • Put & take ørreder kan hjemtages i alle størrelser uanset art
  • Karper, sandart, stør og maller må ikke hjemtages fra de søer der har dem gående
  • Læs for en sikkerhedsskyld de gældende regler for den individuelle sø inden du starter dit fiskeri

Put & take søer, fiskesøer & fiskeparker

Nordjylland

Midtjylland

Syd- og Sønderjylland

Fyn

Sjælland

Artikler om Put and take og put & take fiskeri

Put and take tv

Se vores udvalgte tv-udsendelser om put and take ved at klikke her.

Se blandt andet:

  • Se Loch Nees put and take fra luften
  • 29 ørreder fra Hove put and take
  • Størfight med stør på ca. 11 kg. fra Hove Put and Take

Tips, tricks og info – put and take

Fangstmetoder

Læsernes historier og tips

Lone Svanes put and take anmeldelser

Jonas Kærlin – put and take anmeldelser

Jari´s put and take anmeldelser

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler