Havørred i åen – Spinner


Havørreden er en fantastisk fisk. Den er både smuk og så smager den fantastisk. Men hvordan får man denne smukke fisk på krogen? Vi har undersøgt havørreden til bunds og fundet ud af, hvilke kroge og blink der er allerbedst at bruge, hvis man gerne vil have bid fra en havørred.

Vores favorit er Blue Fox Möresilda LTD som er en blanding af et blink og en krog. Faktisk er blinket udelukkende designet til at fange ørreder, så derfor har Blue Fox også selv undersøgt, hvordan man laver det bedste blink til ørreder.

Og her har vi svaret. Blinket er rigtig flot og kan fås i flere forskellige farver, som kan bruges i forskelligt vejr og efter humør. Om det er blikstille vand eller høje bølger, så vil Blue Fox Möresilda LTD være det rigtige valg af blink, da den kan bruges i alt slags vejr.

Hvis du gerne vil have fingrene i denne nyklassiker fra Norge, så kan du købe den ved at trykke på billedet eller ved at klikke lige her.

Hvis du gerne vil have flere muligheder at vælge i mellem, så har vi lavet en hel artikel, hvor vi kun snakker om blink og kroge til ørredfiskeri. du finder artiklen lige her:

Intro til spinnefiskeri

Når det kommer til hvilke spinnere man generelt skal bruge til havørred i åen. Kan man med roligt slå opgivende ud med armene, og tegne et stort spørgsmålstegn i luften. Hver å, hver dag, hvert minut, hver fisk, kræver forskellige spinnere. Generelt kan man dog godt sige at, de spinnere du har fanget fisk med ét sted: På det rigtige tidspunkt også kan fange fisk et andet sted. Jeg vover at sige det: Det er kun et spørgsmål om, hvad du tror på? Alle spinnere virker!

En helt anden sag er dog dette. Det er muligt at øge ens chancer for at få fisk. Affisk gerne lange strækninger af åen eller bækken grundig igennem, dette giver dig mulighed for at finde havørredens standpladser så du kan spare tid på næste tur. (Dette er selvfølgeligt skrevet ud fra, at du ikke kender åen eller bækken du befinder dig ved.) Både opstrøms og nedstrøms fiskeri med spinneren kan give pote.

Logik kommer med i spillet når der skal vælges størrelse på din spinner. Er åen stor og bred eller dyb, bruges ofte str. 3-4-5. Ved de mindre åer/bække typisk 1-3. Man kan blybelaste de mindre spinnere og benytte dem ved de større vande også. Dette er groft skitseret og egentligt kan man bruge hvad man vil.

Spinner video

Da man ikke kommer uden om, at Wide Open har lavet nogle ekseptionelle fiskefilm, vil jeg gerne støtte deres sag. Dette er traileren fra deres, Åens Havørred – spin film
Vi følger biologen Thomas Moesgaard, mens han fisker og fortæller om havørreden og dens standpladser. Vi ser intense fangster af havørred og får et grundigt indblik i fisketeknik og grej.
Filmen handler om fiskeri med blink, spinner og wobler – og hvorledes man fisker dem allermest effektivt. Vi ser masser af dramatiske og hektiske fangster af flotte havørreder – og vi er på nærmeste hold, da Thomas fanger en stærk laks.

Anbefalet grej

Mepps Aglia

Mepps Aglia – Den klassiske Mepps – den Mepps som både din far og bedstefar fiskede med. Spinneren, som har taget i tusinder og atter tusinder af ørred, havørred, laks, gedder og aborrer. De små modeller – no. 0, 1, 2 – er perfekte til ørred og aborrer. No. 3 og 4 er fine til havørred, mens de største spinnere – no. 4 og 5 – er perfekte til f.eks. gedde og laks.

Køb dem her

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler