Havørred i åen – Spinner


Intro til spinnefiskeri

Når det kommer til hvilke spinnere man generelt skal bruge til havørred i åen. Kan man med roligt slå opgivende ud med armene, og tegne et stort spørgsmålstegn i luften. Hver å, hver dag, hvert minut, hver fisk, kræver forskellige spinnere. Generelt kan man dog godt sige at, de spinnere du har fanget fisk med ét sted: På det rigtige tidspunkt også kan fange fisk et andet sted. Jeg vover at sige det: Det er kun et spørgsmål om, hvad du tror på? Alle spinnere virker!

En helt anden sag er dog dette. Det er muligt at øge ens chancer for at få fisk. Affisk gerne lange strækninger af åen eller bækken grundig igennem, dette giver dig mulighed for at finde havørredens standpladser så du kan spare tid på næste tur. (Dette er selvfølgeligt skrevet ud fra, at du ikke kender åen eller bækken du befinder dig ved.) Både opstrøms og nedstrøms fiskeri med spinneren kan give pote.

Logik kommer med i spillet når der skal vælges størrelse på din spinner. Er åen stor og bred eller dyb, bruges ofte str. 3-4-5. Ved de mindre åer/bække typisk 1-3. Man kan blybelaste de mindre spinnere og benytte dem ved de større vande også. Dette er groft skitseret og egentligt kan man bruge hvad man vil.

Spinner video

Da man ikke kommer uden om, at Wide Open har lavet nogle ekseptionelle fiskefilm, vil jeg gerne støtte deres sag. Dette er traileren fra deres, Åens Havørred – spin film
Vi følger biologen Thomas Moesgaard, mens han fisker og fortæller om havørreden og dens standpladser. Vi ser intense fangster af havørred og får et grundigt indblik i fisketeknik og grej.
Filmen handler om fiskeri med blink, spinner og wobler – og hvorledes man fisker dem allermest effektivt. Vi ser masser af dramatiske og hektiske fangster af flotte havørreder – og vi er på nærmeste hold, da Thomas fanger en stærk laks.

Anbefalet grej

Mepps Aglia

Mepps Aglia – Den klassiske Mepps – den Mepps som både din far og bedstefar fiskede med. Spinneren, som har taget i tusinder og atter tusinder af ørred, havørred, laks, gedder og aborrer. De små modeller – no. 0, 1, 2 – er perfekte til ørred og aborrer. No. 3 og 4 er fine til havørred, mens de største spinnere – no. 4 og 5 – er perfekte til f.eks. gedde og laks.

Køb dem her

Recent Content