Waders fra Rapala – Holdbarhed du kun finder i Finland


I denne artikel vil vi snakke om det finske mærke Rapala og deres waders. Rapala har siden starten i 1936 været en af de mest populære mærker, når vi snakker fiskeri. Grundlæggeren Lauri Rapala fiskede i den finske sø Paijanne og opdagede, at de store fisk gik efter de mindre fisk, som var blevet såret og havde en gyngende bevægelse i deres svømmemøster. Det tænkte han at efterligne og inden længe havde han lavet sin første prop med blink, der skulle efterligne en skadet småfisk.

Det var en stor succes og rygterne vil vide, at Lauri Rapala fangede ikke mindre end 300 kg. fisk hver dag med hans nye blink. Rygtet spredte sig og snart var der rigtig mange omkring Lauri Rapala der også gerne ville have sådan et blink. Derfor startede han sin butik op og begyndte at sælge sine blink.

Den dag i dag bliver blinkene stadig lavet i hånden og grundigt testet inden de bliver sendt i til butikkerne. Rapala bliver solgt i over 140 lande og der bliver solgt over 20 millioner blink fra Rapala hvert eneste år. 

Rapala begyndte dog hurtigt at lave flere ting inden for fiskegrej og derfor begyndte Rapala også at lave waders. Som altid med produkter fra Finland, så er holdbarheden i top hos Rapala, ligesom Nokia-mobilerne var i starten af 00’erne. Vi har fundet nogle waders frem, som vi gerne vil anbefale og som vi synes du skal kigge lidt ekstra på. 

Rapala Tactics Wading jeans

Det første vi vil anbefale fra Rapala er Rapala Tactics Wading jeans. Det er ikke en waders som man typisk kender dem, for der er virkelig tænkt alternativt og ud af boksen. Her får du ikke bare et par klassiske waders. Her får du nogle af de flotteste og mest moderne waders vi har set her på fiskesæson.

Selvom Rapala Tactics Wading jeans ligner et par almindelige jeans, så er de stadig 100% vandtætte, fordi membranen i disse wading jeans er den samme, som du finder i de mere almindelig waders. Du kan faktisk sammenligne Rapala Tactics Wading jeans med almindelige waist waders, men her får du bare et design og en fleksibilitet, som sjældent er set indenfor fiskeverdenen.

Selvom Rapala Tactics Wading jeans er 100% vandtæt, så betyder det ikke, at man ikke kan ånde i dem. Faktisk er disse wading jeans meget åndbare, takket være et yderstof lavet i 100% polyester, et mellemlag af PU og et inderstof lavet af 100% nylon. 

Selvom Rapala Tactics Wading jeans ikke fylder ligeså meget som en almindelig waders, så har den stadig alle de gode funktioner. Lommerne i disse waist jeans har super gode drænhuller der hurtigt og effektivt flytter vandet væk. Komforten er også helt i top, for Rapala Tactics Wading jeans er lavet med formsyede knæ.

Hvis du hader sten i støvlen når du er ude i dine waders, så er Rapala Tactics Wading jeans måske også noget for dig. De kommer med en neopren sok, hvor der er indbygget gravel guards, så du undgår de værste sten og mudder i skoene. 

Lynlåsen på Rapala Tactics Wading jeans er selvfølgelig 100%, fordi det er lavet med en YKK-lynlås, der sikrer, at du altid har tørt tøj på, når du igen skal hjemad. Du kan også justere disse waist waders, for der følger et vadebælte med, som du selv kan justere. Samtidig medfølger også nogle store bæltestropper, så du selv kan regulere og få den perfekte pasform til dig. 

Du er sikker på at komme tørt på land igen med Rapala Tactics Wading jeans for de har 15.000 mm / m2 i 24 timer. Og som det sidste prik over i’et, så er farven i mørkegrå, så det også ligner almindelige moderne jeans. Disse waist jeans er fra deres ProWear serie, så det er endnu en garanti for, at Rapala Tactics Wading jeans også kan bruges af professionelle og er af højeste kvalitet.

Hvis du er blevet fristet af disse moderigtige Rapala Tactics Wading jeans, så kan du finde dem hos Lystfisk.dk lige her og endda til en rigtig god pris.

Rapala Hybrid Waders

Nu går vi over til de mere almindelige waders fra Rapala. Og så alligevel ikke. For med Rapala Hybrid Waders er der igen tænkt ud af boksen og tænkt på funktionaliteten. Den nederste del af denne pragtfulde waders er lavet af 3,5 mm. NBR neopren, som også bliver kaldt for nitrilgummi. 

Nitrilgummi er typisk 15% lettere end almindelig neopren materiale, så derfor bliver Rapala Hybrid Waders også en af de lettere waders. Den øverste del i denne waders er så lavet i åndbart materiale, så selvom den nederste del er lavet af nitrilgummi, så får du stadig god åndbarhed på grund af den øverste halvdel.

At den nederste del er lavet af NBR neopren betyder ikke kun, at den er lettere end almindelig neopren. Den er også utrolig holdbar og har en overlegen rive- og trækstyrke. Det er ikke kun NBR neopren der giver Rapala Hybrid Waders sin gode holdbarhed. Wadersne er også lavet med keramisk print på knæene, så de holder endnu bedre, når du knæler for at hente fiskene op. 

Overdelen er ikke kun lavet i åndbart materiale, men der findes også en brystlomme, der har flip-out, så du altid kan få fat i tingene fra lommen. Derudover er skulderstropperne ergonomiske med 3D mesh, så du kan justere på wadersne indtil de sidder perfekt. Rapala Hybrid Waders kommer med en fast støvle der har en solid combisål, som du kan gå overalt med. 

En sidste ting at fremhæve ved Rapala Hybrid Waders er, at alle waders er tanktestet, så de mulige fejlproducerede waders bliver sorteret fra inden de når ud i butikkerne. Denne waders er også en del af Rapalas ProWear serie, der sikrer dig den bedste kvalitet og ydeevne. Hvis Rapala Hybrid Waders er noget for dig, så kan du finde den hos Lystfisk.dk lige her.

Rapala Ecowear waders

Den sidste waders fra Rapala vi gerne vil anbefale er Rapala Ecowear. Som navnet antyder, er Rapala Ecowear lavet med tanke på miljøet, så hvis du gerne vil have en waders fra Rapala, men samtidig også gerne vil passe på miljøet, så er det denne waders du skal købe.

Rapala Ecowear waders er meget normale i størrelserne, så en medium Rapala Ecowear passer til en mand på 180 cm og bruger en størrelse 42 i sko. Hvis vi går ned og kigger på sokken, så er den dejlig bred og er meget behagelig at have på. 

Rapala Ecowear kommer også med nogle gode lommer, hvor der er en foret stiklomme, som man kan varme sine hænder inde, når du står i januar og fisker. Samtidig er der en lille lomme, der er sikret mod vand med et lille lynlås.

Som med alt andet fra Rapala, så kan Rapala Ecowear også justeres efter behov, så man opnår den bedste komfort. Det gøres blandt andet med skulderstropperne, der i denne version er ekstra godt polstret, så de er virkelig behagelige at have over skulderen. Rapala Ecowear kommer også med et godt solidt og bredt bælte, hvor du kan hænge dine stopper til nettet eller alt mulig andet. 

Rapala har naturligvis også testet denne waders og den kan modstå et vandsøljetryk på 19.000 og har en åndbarhed på 4.000g pr. m2 i 24 timer. Det sidste lille plus for Rapala Ecowear er, at der følger et lille reperationssæt med, hvis der nu skulle komme et brud på grund af en skarp kant. 

Har Rapala Ecowear vakt din interesse? Så synes vi, at du skulle se at få købt denne rigtig gode waders hos Lystfisk.dk lige her. Lystfisk.dk er endda prisgaranti på denne waders, så du er garanteret den bedste pris.

Rapala EcoWear Reflection Fiskejakke

Som en lille ekstra bonus til Rapala Ecowear, så vil vi også gerne anbefale jakken fra samme serie. Det er en utrolig lækker jakke, der har et rigtig fedt design og mange gode detaljer. Som vi kender det fra Rapala, så er kvaliteten også i top ved Rapala EcoWear Reflection fiskejakke, hvor der også er tænkt en ekstra gang over funktionaliteterne. 

Jakken er lavet i 3 lag, for at gøre den så modstandsdygtig som mulig. Hætten kan også justeres to veje og jakken kan foldes op, når der skal wades. Jakken kommer også med en fleece foret håndvarmerlomme, så nemt kan tages af og har vedhængskroge under overlappen på frontlomme, så du altid har mulighed for at hænge dine sager.

Snorerne til opstramning er skjult, så det giver et rigtig flot design og desuden er jakken som alt andet i Ecowear-serien lavet af miljøvenlige materialer. Vandtætheden er oppe på 19.000 mm. og har en åndbarhed på 4.000 g. pr. m2 i 24 timer.

Hvis du synes du mangler en fiskejakke, så er Rapala EcoWear Reflection fiskejakke et rigtig fint bud. Du kan købe den hos lystfisk.dk lige her.

Afsluttende bemærkninger

Rapala har mange forskellige produkter og i mange kategorier indenfor fiskeri. Vi har valgt at fokusere på waders i denne artikel, men du kan gå op opdagelse hos lystfisk.dk for at se, hvad Rapala ellers har at byde på.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler