Guide til at finde størene i Poppelsøen


Af De Sjællandske Størfiskere

Denne guide er skrevet for at give nye størfiskere en bedre chance for at fange flere stør og måske endda give de erfarne fiskere, når det kommer til størfiskeri, nogle tips til nye steder de endnu ikke har prøvet.

Der bliver her taget udgangspunkt i Poppelsøen, både fordi vi selv kommer fra Sjælland, men også på grund af poppelsøens enormt store mængder af stør i forhold til søens størrelse.

Størfiskeri i dk
Rekord Beluga stør på 11,4 kg og 126 cm fanget af Henrik Carl, Poppelsøen Nov. 2013

Der er også andre søer på Sjælland som har udsat stør, heriblandt kan nævnes Hove Put & Take og Ørsted Fisk og Golf, men disse 2 søer er en del større og chancen for at fange en stør er derfor meget mindre.
Vi kan derfor klart anbefale at man som ny indenfor størfiskeri, eller som en der bare godt kan lide mere action på sin fisketur efter støren, prøver Poppelsøen. Det er ikke er unormalt at folk her kan fange over 15 stør på god dag, men det kræver selvfølgelig også man kender lidt til søen og ved hvor man skal fiske.

Lær søen at kende:

Guiden er skrevet på baggrund af egne erfaringer, adskillige samtaler med Mogens (ejer af Poppelsøen) samt samtaler med en del ad de erfarne størfiskere der også regelmæssigt besøger søen. Alt sammen har resulteret  i kortlægningen af nogle meget tydelige “hot-spots”, som kan ses med grønt på oversigts billedet nedenfor.

Poppelsøen

Her viser i grøn farve hvor det er godt at ligge sin madding og jo mere lysegrøn markeringen er, jo flere fisk er blevet fanget på stedet .
Hot-spotsne kan selvfølgelig nås fra mange steder i søen, men der er helt klart foretrukne fiskepladser som på kortet er markeret med rødt. Jo større markeringen er, jo bedre er pladsen.
Grunden til at nogle pladser er bedre end andre, er fordi man derfra kan nå flere forskellige hot-spots og derved opnå større chance for at finde og fange støren.

Til fiskere der ikke har været i Poppelsøen før eller ikke kender den så godt endnu, så ankommer man på parkeringspladsen i bunden af billedet og herfra går man langs stien op langs den højre side af søen for at komme til butikken. I butikken kan man både kan købe fiskekort til søen og fiskegrej som der er et stort udvalg af.
Hvis man stiller sig udenfor med ryggen til butikken og kigger ud over søen, vil det være relativt nemt at spotte de forskellige gode steder som er vist på kortet. Ellers kan man selvfølgelig altid spørge Mogens eller hvem der nu står bag disken inde i butikken. De er altid er flinke til at hjælpe folk igang. Det eneste man dog skal være opmærksom på er, at man selvfølgelig skal være tidligt ude for at få de rigtig gode steder. Hvis man ikke er typen der står tidligt op for at være klar til størfiskeri ved solopgang hvor søen åbner, betyder det selvfølgelig ikke at man ikke har mulighed for at fange en stør den dag.
Søens størrelse og antallet af stør, som nævnt tidligere, gør nemlig at man altid har god mulighed for at fange dem overalt, bare man har en nogenlunde ide om hvordan man gør og har en masse forskelligt madding med. Størene har en tendens til at skifte spisevaner, så det er med at finde det de vil have på dagen.

Næste guide vil omhandle hvad støren, efter vores erfaring, foretrækker at bide på, samt hvordan man klargør og monterer agnen/maddingen for at opnå de bedste resultater. Dette vil uden tvivl forbedre chancen for at fange en masse stør.

Den sidste ting der er at sige om størfiskeriet er at man altid skal huske på at det er Catch and Release fiskeri. Det betyder udover det åbenlyse, at fisken skal tilbage i vandet efter fangst, men også at man skal håndtere fisken med stor respekt når man har den ude af vandet, så man bagefter kan sætte den tilbage uden mén.
Det gør at de kan leve videre og vokse sig endnu større til næste gang, gjorde man ikke det ville man jo f.eks. ikke have muligheden for at slå danmarks rekorden i belugastør på 11,4 kg. fanget i 2013, som lige nu svømmer rundt i Poppelsøen (Sjælland) eller danmarks rekorden i diamantstør på 27,3 kg. ligeledes fanget i 2013, som svømmer rundt i Blue Rock (Fyn)

– Størfiskerne

Fiskegrej_Feederstang_SurfMaster_Lizard-750x750

Køb feeder stænger til dit størfiskeri:

Feederstænger er fiskestænger designet til medefiskeri og som har en udskiftelig spids på 1-1½ fod med forskellig følsomhed. På den måde kan man variere stangspidsen efter hvor tung ens madding er og hvor følsom den pågældende fisk bidder. På den måde kan man variere sit fiskeri med den samme stang. Selve hovedstangen er typisk meget solid, men stadig bøjelig og kan kaste op til 150 g. samt kunne klare de helt store stør eller karper.

Se gode tilbud på feeder-stænger: Klik her

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler