Den russiske stør


Den russiske stør tilhører en oldgammel og unik gruppe af benfisk. Levn fra dinosaurenes tid, som stadig svømmer rundt i floderne på den nordlige halvkugle og samtidigt nu også i vores lokale put & take søer.
Denne forhistoriske kæmpe kan lå en længde op til 2 og en halv meter.

Stør i danske vande

Den russiske størs mund, er placeret på undersiden af dens smalle, spidse hoved. 4 føletråde er placeret foran munden, som den sammen med sin veludviklede lugtesans, bruger til at lokalisere sig frem til byttet med. Støren suger sit bytte om fra bunden i havet eller floderne og det samme gør den herhjemme. Dette er vigtigt at huske når vi fisker efter stør i de put & take søer, der har udsat støren til glæde for os alle.
Fisk altid på bunden.
Dens aflange krop har typisk en mørk olivenagtig farve ,nogle individer kan næsten virke sorte. Den russiske stør har også rækker af benplader som er fremtrædende/synlige gennem hele størens liv. Pladerne kan variere I farve, fra hvid, gul/guld I kontrast til dens mørke krop.

Størrelse
Længde: 2.4 m

Vægt
Kan veje op til 115 kg

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler