Fiskeri med agnfisk


Intro til agnfiskeri

Om man fisker fra båd eller fra land efter sandart, kan man ikke komme uden om at agnfisk fungerer fantastisk til den flotte undervands jæger. Det har dog vist sig, i modsætning til gedden, har sandarten ikke meget til overs for sild, makrel eller andre ellers udmærkede agn-saltvandsfisk der egner sig til geddefiskeriet.

Skaller derimod, er fiskene enige om. Sandarten tager meget gerne levende eller død skalle. I båd, kajak eller lignende, kan man langsomt dørge søen igennem, med levende eller døde skalle og flåd. Krog her fisken øverst på hovedet eller i snuden for at få skallen til at svømme så naturligt som muligt.

Fra land, kan det være en fordel at have søkort hvis man ikke kender til søens dybdeforhold.. Det er nemlig en fordel at kunne finde de dybe steder tæt under land i søen.

Her fiskes der typisk mellem 20 og 30 cm over bunden. Brug wire for en sikkerheds skyld, da der kan komme en gedde forbi. Sandartens tænder kan dog ligesom geddens sagtens beskadige linen.

Agnefiske video

Sidst i videoen her, fiskes der med død skalle efter sandarten. I Danmark findes 99,9 % af sandarterne i søerne. Men fangstmetoderene brugt i bifloden vist i videoen, bruger vi også herhjemme.

Anbefalet grej

Savagear Y-Treble

Her får du en trekrog i sort med stort øje. Dette er for at dit agn kan få en bedre og mere livlig bevægelse.

Krogen har et forstærket greb så den har en ekstra stor styrke når du får bid.

Køb den her

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler