Volstrup Fiskepark


Vurdering: 5 ud af 6 snæbler

I det naturskønne område, Simested ådal, ligger put & take søen Volstrup Fiskepark.

PICT0102

Sjældent har jeg besøgt et sted med så gode faciliteter. Toilettet er et af de fineste jeg har set og man kan med god samvittighed føle sig ligeså afslappet som værende på eget toilet derhjemme.

Stedet har en fin grejbutik med det meste man på en tur til en put and take sø får brug for.
put & take flue-udvalget er særdeles fremragende og stort.

Hele søen rundt er der opsat læskure og på de dage hvor vejret ikke tillader at man er for meget ude, kan man her finde sig til rette i læ for regn, blæst eller den brændende sol.

Søen er handicap-venlig i allerhøjeste grad. Ingen trapper, huller, småbakker eller lignende der forhindrer personer med fysiske skavanker i at komme ned til den klarvandede sø, er at finde. Skønt!

En opvarmet fiskestue, med borde og stole er stillet til rådighed skulle man have lyst til at nyde madpakken indenfor.

I kiosken kan der købes is, slik, øl og vand. Når kiosken er lukket kan fiskekort købes i deres betalingsluge ved siden af kiosken.

I modsætning til mange put-søer kan man her få lov til at fiske om natten. Et fiskekort gældende fra kl. 22-06 om morgenen koster 140 kr. Der er ud over ørreder. Karper og ål i søen.

Prisen for almindeligt ørredfiskeri efter regnbueørred, guldørred eller bækørred ligger for 2 timer i den mellemdyre ende og allerede ved springet fra 2 til 3 timer er der intet at sige.

  • 2 timer  70 kr.
  • 3 timer  85 kr.
  • 4 timer 100 kr.
  • 5 timer  110 kr.
  • 6 timer  120 kr.
  • 8 timer  130 kr.
  • 10 timer 160 kr.
  • Ekstra timer 30 kr.

En god prisliste som er til at føle på.

Fiskeriet

Volstrup fiskepark har mange stamgæster. Vi mødte et par stykker af dem under vores besøg til søen.
Det er altid en fordel at tage en snak med de lokale ved de put and take søer man besøger for første gang. Er der nogen der ved hvad fiskene vil have i den lokale sø, så er og bliver det de lokale. Derfor sætter jeg altid nogle gode minutter af til at lure tricks og lytte til gode råd før jeg går igang med fiskeriet. Er der noget man lærer når man besøger den ene fiskesø efter den anden, så er det at ingen af søerne er ens og at ørrederne opfører sig forskelligt fra sted til sted.

Der udsættes dagligt fisk i søen, nogle gange flere gange dagligt.
Fra 800 gram op til 10 kg. Store ørreder er at finde i søen.

Da min gode barndomsven og kollega Peter og jeg ankom til søen, var der kort forinden sat fisk ud.
De mange fisk stod lige nede for enden af nedgangen til søen og det var der jeg ville starte.
Peter gik over til en af de korte ender for at forsøge sig der.

Vi begge startede fluestangen..

Kast efter kast blev lagt over de mange ørreder der netop var blevet sat ud. Den ene “følger” efter den anden vendte tæt inde ved bredden uden at hugge. Nye størrelser blev prøvet, farver og hastigheds-indtagningen af line og flue blev reduceret, men intet hjalp. Jeg smækkede på et tidspunkt en gammel sort flue på. Den havde bronzefarvet hoved og rød hale. Egentligt ville jeg mene at fluen var for lille, men ikke desto mindre fik jeg mit første hug på den.
Jeg kastede godt 20 meter ud i søen og lod fluen synke i ca. 10 sekunder. Derefter fik den lille flue fuld skrald indad. En Regnbueørred der vel lå på en 3-4 kilo lavede en dejlig bule efter fluen, munden åbnede sig halvt ud af vandet og hugget kom. Dette gjorde den et par gange kun for at forsvinde og ikke vende tilbage. Konklusion: Jeg var ikke hurtig nok med mit tilslag.

Troen på fisk var en realitet, men efter 4 timer hvor vi begge intet havde fanget var trætheden begyndt at melde sig. Vi var i alt 5-6 timer ved søen og havde prøvet alt, men intet ville fungere. Powerbait, flue, spinner, trutta, tasmanian devil, blink, alt!

Ingen andre havde fanget noget i søen med undtagelse af 2 unge drenge der uheldigvis havde fået at vide af en ældre herre, der ikke var til stede ved søen denne dag, at hvis ørrederne ikke vil hugge, kan man med fordel selv ”hugge” krogen i ørreden. Om deres forklaring var sand eller falsk skal jeg gøre mig herre over. Men rasende bliver jeg over et sådant syn. For det første skal regler for denne form for tåbelig handling opsættes, synderne skal bandlyses og som gæst ved put at take søer er det heller ikke fedt at fange en skamkroget, mistet fisk med gabende sår og rifter efter en sådan handling.

Vi kunne begge se at der var mange fisk i søen. Vandet er krystalklart og som jeg kan forstå har det altid været det. Ørrederne svømmede ikke dovent rundt men var aktive i hele søen. Jeg vendte og drejede drengenes pilkede ørred som var godt over 4 kg. Og kunne se at den var i god kondition. Hele finner ikke for tyk og god længde. Faktisk et pragteksemplar. Ville gerne have fisken med i denne anmeldelse af søen, men af frygt for at få dårlig smag i munden vil jeg undlade at gøre det. Jeg tager skarp afstand fra den måde den blev fanget på, men ellers en smuk fisk.

Jeg fandt i stedet et par meget gode og reelle fangster fra søen. Disse er fra sommeren i år:

poul  tysk dame 002

Poul Poulsen i billedet er over 90 år gammel og kommer stadig til søen når lejligheden byder sig.

bæk og mathias 003

Mathias Høvring Andersens store ørred 6,770 kg.

per 001

Denne fisk blev taget den 09-08-2013

Konkurrencer og tilbud

Arranger selv:

Er man en gruppe, kan man arrangere sin egen lille private fiskekonkurrence. Eller tage på natfiskeri sammen med venner, arbejdskammerater, familie mv. en lun sommeraften/nat. (tag evt. grill og levende lys med)

Er man en gruppe på 10 stænger eller derover, er der 10% RABAT på fiskekortet.

Konklusion:

Dejlig sø med flotte store fisk. Det klare vand gør oplevelsen med f.eks. flue ekstra god. Faciliteterne er i top og priserne er helt rimelige.
I bund og grund et dejligt sted og klart et besøg værd. Når jeg selv igen skal besøge søen håber jeg at komme på en dag hvor vandet har den rette temperatur og fiskene er i hugget. Når det sker får man sig en oplevelse af den lækre slags, for igen vil jeg fremhæve, at de fleste fisk vi så denne dag, lå i den tunge ende.

Søen er en del af en større forretning og som jeg oplevede det, var der ikke meget tid til at møde gæsterne ved søen og “nusse” lidt om dem. En service jeg ikke er bleg for at fortælle at jeg sætter stor pris på. At man kommer ned og viser interesse for de besøgende er et stort plus i min bog.
Ja det er en forretning, men service følger med som en lænke om foden i denne branche.

Læs mere om Volstrup Fiskesø: Klik her..

Gå direkte til deres aktivitetskalender: Klik her..

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler