Kløvergårdens Put and Take


September 2014.

Solen er endnu ikke stået op denne morgen, hvor jeg ankommer til Kløvergårdens Put and Take syd for Nr. Nebel.

IMG_6818Indkørslen til Kløvergården

Førstehåndsindtrykket da jeg går rundt i området er positivt, en mindre sø i hyggelige omgivelser, mange træer og buske der giver god læ for vinden, da det jo blæser en del i denne del af landet.

IMG_6796Hyggelig lille sø

Vejrudsigten sagde gråvejr med regnbyger, det blev dog ikke til noget vand fra oven i de timer jeg var ved søen.

IMG_6815Den hyggelige gård med indgang  til betalingen

Efter min tur i området bestemte jeg mig for en plads, som jeg troede på kunne aflevere en fisk til mig. Grejet blev pakket ud, tre stænger klargjort med powerbait og orm. Først kastede jeg en bundsnøre med en klump hvidløgspowerbait ud ikke så langt fra bredden, derefter fik jeg smidt en snøre, beregnet til at trække med ud, også denne var med hvidløgspowerbait som agn. Mange indspinninger senere uden kontakt til fisk prøvede jeg med orm, men nej det var heller ikke orm som kunne lokke ørrederne denne dag, udover disse lokkemidler prøvede jeg forskellige farvede gummidyr også uden held, derfor fik jeg fundet kassen med spinnere frem og valget faldt på en brunlig tasmanien devil. Det skulle vise sig at være et godt valg, havde kun kastet et par gange da der var hug, en lille ørred på knap 900 g havde ikke kunnet modstå fristelsen og kom sikkert på land.

IMG_6802Lille ørred fanget på tasmanien devil

En halv time senere var der igen bid, denne gang viste det sig at være en regnbueørred på godt 1100 g som kom i nettet og på land.

IMG_6806Ørred nummer to

Det skal lige nævnes at det var mine første fisk fanget med tasmanien devil, kunne se den gik meget livligt i vandet, så mon ikke der er flere fisk fremover som falder for den. Bundsnøren gav ikke noget fra sig og derfor blev den efter en tid erstattet med en orm på en trekrog, ca. en meter under overfladen, det blev det nu ikke anderledes af, der var ikke flere fisk som bed på. Fisk var der dog nok af, de var aktive og sprang en del.

IMG_6809Een af læskurene

Rundt om søen er der opstillet skure, bænke med borde, hvor den medbragte madpakke kan nydes. Har man været heldig at fange en fisk kan den grilles på grillen som står ved søen.

IMG_6847Grill dine fisk her

Mange affaldsspande ved søen gør at der næsten ingen snører eller andet affald ligger og flyder, stedet er meget rent og velholdt, græsset er slået, træer og buske bliver beskåret, alt i alt et dejligt sted at opholde sig med en fiskestang i hånden.

IMG_6874Sivene klippet ned flere steder

Langs bredden ca. tre fire meter ud er der en del grøde som godt kan genere ved spinnefiskeri, ejeren fortalte dog at grøden skal fjernes og at han normalt ikke har problemer med grøde, men denne sommer har været ideel for grødevækst med den megen sol og varme.

IMG_6853Grøden langs bredden

Med en vanddybde på  4-5 meter er der normalt ingen problemer med grødevækst, da solens stråler ikke kan nå bunden, som er en betingelse for grødevækst.  I terrænet rundt om søen er der siv og nogle små planter, derfor er der nem adgang til vandet de fleste steder ved søen.

IMG_6843Søen set fra gården

Der er mulighed for flere former for fiskeri i denne sø, bla. er fluefiskeri muligt i en del af søen, er man spinnefisker skal det sidste stykke ind foregå ved hurtig indspinning, da der ellers kommer grøde med ind hver gang.

IMG_6826Legepladsen

Stedet er ideelt for familier hvor der er børn med, da der er en legeplads i umiddelbar nærhed af søen.

IMG_6861Hygge ved søen

Renseplads med rindende vand forefindes, men er under åben himmel, betalingen foregår ved selvbetjening i en opholdstue, hvor der kan købes kolde drikke, fra opholdsstuen er der også er adgang til toilet.

IMG_6811Rensepladsen

Ved søen er der et feriehus som kan lejes og på et grønt område er der plads til autocampere.

Ferielejligheden

I sæsonen udsættes der fisk dagligt, udenfor sæsonen udsættes der efter hvor mange fiskere der har været ved søen.

Regnbueørrederne vejer fra 1 kg op til 5 kg, derudover udsættes der regelmæssigt bækørreder på 1-2 kg i søen.

IMG_6887Fiskere ved søen

Søen er etableret for ca. ti år siden, er ca. 40 x 80 meter, hvor den nuværende ejer har haft søen i otte år.

Videoklip fra søen

Åbningstider ved søen er fra det er lyst til det bliver mørkt, dog tidligst kl. 6 og senest kl. 22, søen har åbent året rundt.

Priser for fiskeri 2014.

2 timer                                75 kr.
3 timer                              100 kr.
5 timer                              150 kr.
7 timer                              180 kr.
dagskort                           220 kr.
ekstra timer 50 pr. time
alle priser er for een stang.

Fra start kan der ikke indløses for 1, 4 eller 6 timers fiskeri, ønsker man at fiske feks. 4 timer, indløses 3 timer plus 1 ekstra time.

Der må maks. fanges 6 fisk hvis ikke der fra start er indløst som minimum et 7 timers kort, har du indløst kort med 7 timer eller derover er der ingen begrænsning.

Flere informationer på hjemmesiden:     www.kloevergaarden.com

Har du spørgsmål til søen er du velkommen til at kontakte ejeren på mail eller tlf.

Kløvergårdens Put and Take
Kollevej 50
6830 Nr. Nebel

Tlf. :  20 20 00 26
mail : info@kloevergaarden.com

Kan anbefale et besøg ved denne lille hyggelige sø, som har børnevenlige omgivelser.

Knæk og bræk

Lone

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler