Kaldredgårdens put and take – nye dimensioner og fabelagtige fisk!


Kaldredgårdens put and take d. 07-05-2015

Det krystalklare vand afslørede langsomt-bevægende og enorme sorte skygger flere meter nede, en muligvis intetanende ørred, krydsede gigantstørens vej, blot 1 meter over ryggen på kæmpen. Det var dog ikke størene vi var efter, men de mange ny-udsatte ørreder i både guld og regnbuens farver. Det endte med at blive en put and take dag i højeste gear med masser af fisk.

Jonas Kærlin (Fishing Zealand guide) og jeg, havde taget en afstikker fra 6 dages intensivt kystfiskeri, dette for at besøge en sø, hvis ørreder, efter sigende, skulle være flotte, helfinnede og kæmpe som kun en lystfisker har fantasi til at drømme om…

2 store ørreder hamrede på min sorte og orange gennemløber

Kroppen hang og øjenlågene var næsten alt for tunge til at holde oppe. De mange dages kystfiskeri havde sat sine spor. Gennemsnitligt havde jeg fisket 12 timer om dagen i hver af de 6 dage og mit humør var nu svingende… Jeg så ned, nød trods alt det klare vand og fulgte min gennemløber med øjnene, i det den langsomt nærmede sig bredden.
En stor skygge skød ud under solens genskind på overfladen og tog mig på sengen. Jeg kunne se denne lille sorte og orange gennemløber forsvinde i gabet på fisken og gav et ukontrolleret tilslag og forsøgte at gribe mig hjerte i luften, der var hoppet ud af brystkassen på mig, i et overraskelses-øjeblik… Måske lige så overrasket over situationen, stod ørreden dernede i det klare vand og ruskede hårdt med hovedet. Et par sekunder gik og krogen røg ud.

Jonas havde udset sig et hjørne hvor flere fisk, inklusiv en del pæne guldørreder, stod. Jeg så på et tidspunkt at han havde fast fisk og at den lille klasse 4 fluestang han havde medbragt, bøjede til korket. Én guldørred landet.

I samme øjeblik huggede en ny fisk på min gennemløber, endnu en stor fisk. Fisken stod som et maleri dernede, ikke så ofte før har jeg set et så flot forløb når det kommer til krogning, fight-forløb og landing. Man ser ofte fisken hugge i denne sø, man kan se fisken kæmpe rundt dernede, grundet det utrolig flotte og spritklare vand og når så fiskene kommer på land, er de i alle tilfælde, ihvertfald i de 22 tilfælde vi oplevede på dagen, perfekte, udseende-mæssigt.
Efter 2 minutters fight hoppede også denne store fisk af krogen. Jeg skiftede krog sekundet efter.

Hurtigt efter fik jeg en guldørred på krogen og den fik jeg på land, herligt!

Jeg skulle dog få lov til at lande en af de større fisk i Kaldredgårdens put and take en halv time senere. Den store 5,7 kg´s fisk sprang ud af vandet flere gange og måtte lade sig lande efter 3-4 minutters kamp. Sikke en fisk!

Efter den “sløje” start skete der en eksplosion i fiskeriet, vi begge, Jonas og jeg, spændte en sort/orange gennemløber for og landede tilsammen 22 fisk. 13 guldørreder omkring 2 kg. stykket og 9 flotte regnbuer på gennemsnitligt 2,5 kg.

Sø-ejeren, Dan, kom ned og hilste på og er efter min mening på helt rette spor når det kommer til put and take, service og flotte fisk. I bund og grund har jeg intet negativt at sætte på denne fantastiske fiskesø på Sjælland. Fedt sted!

Flotte store stør og masser af flotte ørreder i alle størrelser er at finde i Kaldredgårdens put and take. Nogengange ville jeg ønske at jeg boede på Sjælland, dette var en af de gange.

Når Jonas og jeg slår hovederne sammen igen, som vi så ofte gør, mon ikke vi så finder vej tilbage til søen nær Kalundborg.

Læs mere om Kaldredgårdens put and take: Klik her

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler