Kaldredgårdens put and take


Bækørred kaldred

Lidt udenfor Kalundborg ligger denne nye lækre put and take sø. Kaldredgårdens put and take åbnede i april 2014. Søen er en gammel grusgrav med utroligt smukt og krystalklart vand. Den er omkring 10 meter dyb, med underjordiske kilder, der er med til at holde vandet køligt og iltet også om sommeren. Rundt om søen er der opstillet små hyggelige huse med bænke i, hvor man kan slå sig ned, hygge med en madpakke og sidde i tørvejr. Området er meget velegnet til svagt gående, blandt andet på grund af et meget jævnt terræn. Man kan som svagt gående efter aftale med ejeren, få lov til at køre sin bil helt ned til søen. Ved parkeringspladsen er en lille gård, der fungerer som servicebygning, hvor man betaler. I bygningen kan man også finde et fint toilet og et fællesrum med borde/bænksæt og plads til 48 personer. Fællesrummet kan lejes til arrangementer som f.eks teambuilding eller en fødselsdag.

DSC_0110

De gange jeg har besøgt søen, om det så har været en hverdag eller weekend, har der altid været fisk, rigtig mange fisk. Der bliver udsat fisk hver uge og en god blanding af forskellige arter som, regnbueørreder, guldørreder, brødding og bækørreder. Der bliver udsat fisk fra ca 1 kg og op til de rigtig store fisk på 8+ kg. Det er et utroligt spændende sted at gå rundt og fiske på grund af den artsdiversitet der er i søen, og størrelserne på fiskene. Man får sig noget af et adrenalinkick, når der kommer en ubåd af en regnbueørred svømmende forbi, i det krystalklare vand.

Søen indeholder også en smule karper, som stadigvæk er små, men fiskeriet efter dem kan blive spændende om nogle år. Der er også udsat en masse stør i forskellige arter og størrelser. Jeg har desværre ikke haft fornøjelsen af, at fiske efter dem endnu, men kan se på fangstrapporterne på deres hjemmeside, at der er nogle virkelig smukke og store stør i søen.

Priser

Ørredkort for voksne

3 timer.                                                               120 kr.   1 stang (Max 2 fisk)
5 timer.                                                               150 kr.   1 stang (Max 3 fisk)
7 timer.                                                               200 kr.   1 stang (Max 5 fisk)
Dagkort                                                              300 kr.   1 stang (Max 8 fisk)

Der er halv pris på alle fiskekort for børn under 12 år ifølge med en betalende voksen.

Priser for størfiskeri

2 timer.                                                              100 kr. 2 stænger
4 timer.                                                              150 kr. 2 stænger
8 timer.                                                              200 kr. 2 stænger
2 timer.                                                              200 kr. 3 stænger
4 timer.                                                              250 kr. 3 stænger
8 timer.                                                              300 kr. 3 stænger

 24 timers størkort til Kaldredgårdens put and take fra kl. 12.00 til 12.00 koster 400 kr. for 3 stænger.

Nu har jeg besøgt søen flere gange og mit indtryk af søen er rigtig godt. Man bliver mødt af et område der virker veltrimmet og rent. Det er altid rart at komme til en put and take sø, hvor der bliver ryddet op.

Når man støder på ejeren eller en af hans kontrollanter, bliver man mødt med et smil, og de er altid friske på en snak, derudover er de hjælpsomme med at komme med tips, til hvad der virker af agn i søen.

IMG_6620

Put and take søens hjemmeside er nem at gå til, og der er altid videoer af ugens udsætning og friske fangstrapporter.

Dan, ejeren af søen, går meget op i at søen skal være et hyggeligt sted at komme. Han lægger stor vægt på, at der skal være plads til alle. Desuden laver han arrangementer for børn, og har planer om at lave arrangementer for mennesker med posttraumatisk stress syndrom i fremtiden. Blandt andet har han afholdt et gratis arrangement for børn i samarbejde med Fishing Zealand.

Kaldredgårdens put and take er helt bestemt et besøg værd, lækkert område, venligt personale, og vigtigst af alt masser af fisk i søen.

Kaldredgårdens put and take er en af de få søer i Danmark, som gang på gang leverer et utroligt godt fiskeri, og har givet mig fangster udover det sædvanlige. Jeg har hver gang fanget rigtig mange fisk, forskellige arter og flere store fisk. Jeg bider også mærke i, at de gange jeg har været der, har vi fanget fisk på mange forskellige agn og metoder.

Alt kan lade sig gøre i Kaldredgårdens put and take!

Besøg deres hjemmeside: Klik her

Knæk og bræk

Jonas

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler