Dvergetved Søpark – put and take


Dvergetved Søpark – Nordjysk natur i særklasse!

Dvergetved Søpark består af 22.000 m2 put and take-søer, en børne sø og 2 store søer. Børnesøen på stedet er altid fyldt med ørreder fra 450 gram og op til 1 kg. og de 2 store søer, med regnbueørreder op til og med 7 kg. Altså 3 spændende søer i alt, hvor der må fiskes.
Søerne ligger i underskøn natur, på hævet havbund fra tidlig stenalder.

Rundt om søerne er der bord/bænkesæt hvor madpakken kan nydes, samt læhuse og skraldespande.

Mangler man fiskeudstyr såsom fiskehjul, fiskestænger eller endegrej, samt fiskeveste, jakker og støvler, så kan man ved Dvergetved Søpark, finde lækre produkter fra mærker som Abu Garcia, Shakespeare og Shimano, i søparkens store grejbutik. Hertil skal nævnes, at priserne er absolut overkommenlige i forhold til normalen.

Søerne og fiskeriet

Søbunden i midten af de 2 store søer er forholdvis fri for grøde. Vil man gerne fiske med powerbait ved brugen af et klassisk bundrig/tackle, skal man kaste ud på midten af søerne og fiske ca. 30 til 70 cm meter over bunden. Hvilken dybde fiskene svømmer i må man finde ud af på dagen.

Rigget er bestående af et kuglebly som føres op ad hovedlinen. (skal kunne glide frit) Derefter en perle og en svirvel. Perlen skal også kunne glide frit og fungerer som buffer mellem lod/vægt og knuden i svirvelen, som man binder i enden. Derefter binder man et stykke line i den anden ende af svirvelen, på eksempelvis 50 cm. (fra 30 til 70 cm.)
Til sidst bindes en 3-krog i enden af linestykket hvorpå powerbaiten fastklemmes. (Gerne dæk krogen helt)
Husk at powerbait med krog skal kunne flyde.
Sæt stangen i en stangholder, henover en bæk eller andet, derefter løsnes bremsen på hjulet så ørreden frit kan tage powerbaiten, uden at mærke synderlig modstand. Linen trækkes på den måde gennem blyet, ligeledes så ørreden ikke mærker modstand. Når bremsen “hviner” er der bid. Giv gerne modhug efter nogle sekunder.

Brun, sort, hvid, gul eller grøn bpowerbait er at foretrække. Nogengange kan det betale sig at lave kombinationen 50/50 af to farver. Kontrasten trigger nogengange put and take ørrederne.

Tackle powerbait

I de 2 store søer kan man også med fordel bruge gennemløbsblink i diverse farver og størrelser. Trutta eller 360 gennemløberne er ganske effektive. Bedste bud på en allroundfarve er sort/hvid kombinationen.

Spinnere i kobber, str. 2-3 med røde prikker, typisk fra Mepps er også godt fangende, men om det er andre mærker/modeller gør ikke den store forskel. Farven og størrelsen er det afgørende.
Også sølvspinnere i str. 2-3 har sine gode øjeblikke i Dvergetved Søpark.

Storfangeren er dog at fiske aktivt med bombarda-kasteflåd og sorte eller brune fluer, samt med sort – nogengange hvid – powerbait, formet så baiten roterer i vandet. Dette kan man eksperimentere med. Formen kan nogengange være underordnet, d.v.s. om ørrederne hugger på en aflang pølse, en fladklemt powerbait eller en lille kugle. Her må man søge svaret på dagen. Det er vigtigt at man også fisker langs kanterne, samt rundt om de siv, som i den første sø man kommer ned til, står ude midt i vandet. Ørrederne i søerne svømmer/står gerne der.

Skøn fuld-prikket regnbueørred fanget med et sort/hvid 360 gennemløbsblink, under fiskeri langs kanten i Dvergetved Søpark.

P3310224

Fluefiskeren kan også fange fisk i de 2 søer. Igen er det fluer i brun eller sort som står for de fleste fangster. Og også her anbefales der at fiske langs kanterne.

Børnesøen

Alle ovenævnte metoder kan brues i børnesøen, men prøv også et klat powerbait klemt om øjet af en enkeltkrog. Dette efter man har påsat et par lækre og sprællende regnorm.
Et lille flåd/en lille prop samt orm og powerbait sammen, så er man godt fiskende i Dvergetved Søparks Børnesø.

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler