Bækhuse Put And Take


August 2014.

En tidlig morgen hvor skyerne var meget tunge og af og til utætte, ankom jeg til Bækhuse Put And Take lidt sydøst for Outrup.

IMG_6591 Indkørsel til søen

Stedet ligger meget idyllisk med masser af træer og buske der omkranser de to søer som en flot kulisse. Som det første kiggede jeg mig lidt omkring ved de to søer, da det var første gang jeg besøgte Bækhuse Put And Take.

IMG_6445 Store sø set fra vest

Undervejs til stedet havde jeg tænkt på om der mon skulle være muligt at fange en fisk eller to, da meteorologerne havde lovet blæst, sol og regn, ja en rigtig god blanding af det hele vejrmæssigt, som efter min mening er godt fiske vejr.

IMG_6503 Hygge ved søen

Kunne se der var flere gode pladser at fiske fra og fik afprøvet flere af dem i de timer jeg var der.

Grejet blev pakket ud og tre stænger klargjort til fiskeriet, en bundsnøre 1/2 meter over bunden med hvidløgspowerbait. Den anden med bombardaflåd, et godt to meter langt forfang, monteret med et lille stykke bly og en lille trekrog med salmonegg powerbait. Den sidste med et bobleflåd, 1 meter forfang, monteret med slowdeath krog til en orm.

IMG_6472 Siv i forgrunden på østsiden af store sø

Jeg startede med at kaste bundsnøren godt ud, den kunne så ligge der og hygge sig imens jeg kastede med bombardaen for at spinne den langsomt ind igen, med en del spinstop undervejs ind.

Mange kast gav kun et enkelt hug og bundsnøren slet ingen. Næste træk fra min side var at prøve med en kobberspinner i stedet for, ja det blev det ikke meget bedre af, også her var der kun et par små nap.

IMG_6499 Een af de mange bænke ved søerne

Bundsnøren blev flyttet flere gange uden at det gjorde nogen forskel.

Sidste træk fra min side blev orm på slowdeath krogen, den blev kastet godt  ud i søen for bare at ligge stille.

Imens stod jeg og prøvede med en blank spinner, et par fluer fik jeg også dyppet i vandet , men ingen af dem resulterede i fisk.

Det viste sig at orm var det som skulle til, for at lokke fiskene denne dag, fire pæne fisk fra 1,1 til 1,5 kg. blev det til.

IMG_6562 Fire pæne fisk

Mange fisk var oppe i overfladen for lige at vende, så fisk var der nok af.

Der udsættes ca. 100 kg regnbueørreder og guldørreder ialt her i sommerperioden, med en vægt på 800 g op til 5 kg, ca. en gang i ugen ,alt efter hvor mange besøgende der har været ved søen, senere på året når temperaturen er faldet vil der blive udsat regnbueørreder op til omkring otte kg, derudover er det meningen at der skal udsættes bæk, kilde og tigerørreder til efteråret. I søen er der desuden gedder og ål.

IMG_6504 Lille sø

Søerne er udgravet for ca. 20 år siden og har ikke hverken til eller fra løb, det er to selvstændige søer med en dybde på 2-3 meter.

Ejeren fortalte at i den meget varme periode i sommeren, havde han ikke haft problemer med for varmt vand og døde fisk, som følge deraf.

IMG_6513  Lille sø med øen

Vandet i den store sø som er 8000 kvadratmeter er noget grumset at se på dog ikke helt inde ved kanten, men der var så til gengæld ingen grøde som kunne genere ved spinnefiskeri da bunden i søen er med sand og grus. Dagen hvor jeg var der, blæste det en del, så måske det havde indvirkning på vandets udseende.

I den lille sø på 5000 kvadratmeter var vandet derimod meget klart og der var derfor en del grøde, da solens stråler er en forudsætning for at det kan gro.

IMG_6531  Grøden i den lille sø

Den nuværende ejer har kun haft søen siden 1 juli i år, han  overtog efter eget udsagn et noget forsømt område både på land og i vandet.

IMG_6579  Gården set fra søen

Umiddelbart fremtræder stedet velholdt, da ejeren har gjort meget ved området siden han overtog stedet, græsset er slået, træer og buske er de fleste steder klippet, så de ikke generer ved udkast i søen, men kan godt se ser stadig er meget arbejde inden stedet er helt perfekt, men det er nu alligevel et dejligt sted at opholde sig med en fiskestang i nogle timer.

IMG_6448Platform ved store sø

Terrænet er varieret rundt ved søerne, der er både siv, buske, træer, græs og sandstrand. Der er visse steder god plads til fluefiskeren til at boltre sig på. Så flere former for fiskeri er muligt ved søerne.

IMG_6483 Læskur med god plads

Rundt om de to søer er der flere store og to små læskure som giver god læ hvis det regner, derudover er der opstillet borde og bænke hele vejen rundt, så der er mulighed for at sidde ned og eventuelt nyde den medbragte madpakke eller grille, da der findes flere grill ved søen.

IMG_6455 Grillpladsen

Affaldsstativer er ligeledes anbragt hele vejen rundt, så der er ingen undskyldning for at smide affald i naturen. Alt i alt er stedet meget rent, ingen snører eller andre efterladenskaber fra gæsterne ligger og flyder. Herligt.

IMG_6434 Betalingsstedet i carporten

Betalingen foregår ved selvbetjening.

IMG_6554 Rensepladsen

Der forefindes renseplads med rindende vand ved søen.

Toiletter er at finde i hovedbygningen, som også indeholder værelser som kan lejes, det ser meget rent og pænt ud inde i den afdeling.

IMG_6582  Vejviser

Skilte til de forskellige ting er at finde på en stor pæl imellem gårdspladsen og den store sø.

Søerne har åbent året rundt fra solopgang til solnedgang.

Priser for fiskeri 2014:

0 til 3 Timer       70.00 kr. pr. stang

3 til 5 Timer       90.00 kr. pr. stang

Dagkort           170.00 kr. pr. stang

Information om værelser og festsal på hjemmesiden : www.baekhuseputandtake.dk eller ved telefonisk henvendelse på          75 25 15 85

Har du andre spørgsmål er du velkommen til at ringe på ovenstående nr. eller skrive en mail til adressen: bitte@baekhuse.dk.

Bækhuse Put And Take

Bækhusevej  55

6855 Outrup

Min vurdering af søen er positiv og jeg kan kun anbefale alle at besøge denne dejlige sø, som jeg helt sikkert har lyst til at besøge igen.

Knæk og bræk

Lone

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler