Fladfiske DM 2013 fra Onsevig Havn – Leonard Muys


Dm i fladfisk er netop overstået i Onsevig. Hvert år kårer Byen/havnen Årets fisker. Ikke overraskende gik kåringen i år til Leoanrd Muys – Danmarks Mr. fladfisk!

Leonard

Kommiteen der valgte Leonard som årets mand i skysovs gav følgende begrundelse:

Han har støttet DM fra dag 1. Han har på eget initiativ promoveret DM i det Jyske ligesom han har åbnet døre for os overfor forskellige medier og ikke mindst givet Onsevig omtale i udlandet.

Leonard skriver selv om det at deltage i arrangementet:

Igen i år blev der afholdt danmarksmesterskab i fladfisk som er mit favorit  fiskeart.

Jeg glæder mig lige meget hvert år til at deltage i denne herlige konkurrence!  En konkurrence hvor alle vi som kan lide at fange de flade mødes. Hygge på højt plan. Jeg deltager  af lyst. Jeg har ikke tankerne låst på at vinde DM i fladfisk og ser det mere som et arrangement hvor ligesindede mødes. Hvis det skulle ske jeg blev så heldig at jeg fangede en kæmpe ising, rødspætte eller skrubbe, for slet ikke at tale om kongefiskene, når vi taler fladfisk, pighvaren og slethvaren, så er det sejr nok i sig selv. Men held  skal der til.

Pladserne hvor fiskene kan findes er det en fordel at have kendskab til …  De lokale har den fordel her. Det må man tage med.

Som regel er der faste deltagere med hvert år. Vi alle sammen, nye som gamle, taler med hinanden personligt frem for det sædvanlige cyber-virvar og videregiver vores erfaringer omkring forfang osv, hvilket jeg syntes godt om.  Jeg fik i år meget god respons af mange omkring mine hjemmelavede fladfiske-forfang og pighvar-forfang,  som mange af deltagerne har afprøvet  i løbet af året der er efterhånden er gået. Det var jeg glad for og var lidt stolt af mig selv oveni. Også fordi de der gav den gode respons selv er dygtige fladfiske-fiskere og sportfiskere.
I år havde jeg et helt  nyt hold med til arrangementet som gerne ville med for hyggens skyld og det samvær de har læst om gennem medierne de forrige år. Det ville de gerne opleve live.
Her må jeg rose  mine medefiskere  Rico Raja, Michael Nielsen og Jimmie for en vellykket tur og hyggeligt samvær. Alt passede sammen, Kemien, venskab og ikke mindst interessen for fladfisk.  Her har jeg fundet nye venner, fiskevenner og måske venner for livet.
Jeg savner allerede Rico’s  hjemmelavede kødboller som han havde lavet specielt til os, så vi ikke skulle sulte mens vi var på vandet og fiske.
Michael med sit gode  humør og vitser samt Jimmie den hjælpsomme 🙂
Alle 3 har det  der skal til for at få et hold til at fungere. Det hele funkede bare! Tak endnu engang til jer gutter for et kanon samvær og måden i er på!
The 4 musketeers!

Lidt om fiskeriet på dagen: Vi  fiskede med  forskellige forfang samt forskelligt agn. Fiskeriet var meget sløvt den Lørdag. De pladser jeg plejer at affiske er som regel fyldt med  flade, men var det ikke denne dag, nu er de jo heller ikke indhegnede så ja, her må man ud og lede.
Jeg fiskede i samme område med Jonas  Stavski (en ihærdig ung trolling og småbådsfisker) et par uger før DM. Her fangede jeg  isinger på 42 , 40 , 38 og 36 cm. Vi fangede de fleste fisk på åbent vand og ikke på de skrænter som vi plejer at fanger dem på. Den slags  fiskeri kan jeg lide, når man skal gøre sig umage for at finde dem. Når pladserne er fundet kan man plotte dem ind på GPS.
Det var det samme vi var ude for ved dette DM. Men de store fisk udeblev desværre. Sådan kan det gå.
Alt i alt  har vi haft et godt DM i 2013.. Jeg er glad på vegne af alle der har fanget fladfisk som det hele jo i bund og grund drejer sig om.

Om søndagen takkede vores båd af før tid på grund af dårligt vejr, så vi blev i havn . Vi havde lejet  båden i Spodsbjerg  og jeg tager ingen risiko ikke for mig selv, mit team, venner eller båden for den sags skyld. Når man er kaptajn på en båd skal man tage ansvar også selvom fladfiskene kalder.
En fladfisk er ikke et menneskeliv værd, ihvertfald når man skal bedømme som menneske.
På denne måde vil jeg takke Team Fladfisk DK Totalfishing for deres gode indsats og samvær i DM fladfisk 2013. Et arrangement jeg håber aldrig ser en ende.

Mvh Leonard  Muys

Jeg er meget glad på dine vegne Leonard. Jeg syntes det er fuldt fortjent med den hæder du har modtaget og ved at det kun får dig til at arbejde endnu hårdere, for at gøre opmærksom på det dejlige fiskeri det er at fiske efter fladfisk 🙂

Tillykke leonard

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler