Med blink og kystwobler på kysten (vinter)


Tippet af Martin Toft

I dette indlæg vil jeg vise hvilket blink og hvilken kystwobler jeg bruger til kystfiskeri i klart vand og i uklart vand.
Jeg vil også fortælle lidt om hvordan jeg fisker de enkelte agn.
Agnene jeg viser i dette indlæg har jeg haft stor succes med i mit fiskeri efter havørrederne i de kolde vintermåneder.

Uklart vand

Når vandet er uklart er det en fordel at bruge nogle blink eller kystwoblere der er livlige og som kan sætte noget gang i vandet. Blinket eller wobleren skal gerne have nogle skrappe farver så fisken kan se den på lang afstand i vandet.

Magic Minnow Seatrout

Denne Kystwobler bruger jeg når vandet er uklart. Wobleren går meget højt i vandet og er meget livlig. Den rødlige farve er meget kraftig
hvilket gør at havørrederne kan se den på lang afstand.

Hvordan jeg fisker med wobleren

Wobleren er meget livlig i vandet, dette gør at den kan fiskes langsomt så fisken når at se den glide forbi. Fisk den gerne med spinstops da jeg med Magic Minnow Seatrout ofte har oplevet at havørreden hugger midt i og efter spinstoppet.
Hvis jeg mærker fisken hugge på wobleren uden at tage 100%, accelerer jeg op i fart, og laver et stop få sekunder efter. Fisken hugger ofte lige efter.

Klart vand

Når vandet er klart er fisken til tider mere sky/forsigtige og følger agnen længere end hvis vandet er uklart.
Det er derfor en fordel at bruge nogle blink eller kystwoblere der imiterer rigtige fisk – tobiser, sild med mere..
Når jeg fisker i klart vand bruger jeg oftest et lille blink som også er livligt i vandet, men dog ikke har så skrappe farver.

Møresilda hvid/grøn

Jeg fisker mest med enkeltkrog monteret på møresildaen da jeg syntes den går bedst med en enkeltkrog frem for en
3 krog. De fleste bruger kun enkeltkrogen om sommeren da den reducerer chancerne for at fange tang.

Sådan fisker jeg blinket

Møresilda blinket kan fiskes i alle hastigheder. Jeg fisker oftest blinket hurtigt med mange spinstops. Versionen i hvid/grøn har jeg fanget mange havørreder på og kan varmt anbefales.

Jeg håber disse blink kan hjælpe dig med at fange flere fisk om vinteren!

Knæk og bræk

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler