Kystfiskeri – hornfisk blev til havørred – 28-04-2015


Denne beretning er fra Jonas

En tur med den lette fluestang skulle bestemt nås efter arbejde forleden dag. Hornfiskene har indtaget vores kyster og der er ikke mange ting der kan få mig til at føle mig som en lille dreng igen, men at se en stime hornfisk der leger i overfladen, for sekundet efter at sætte efter fluen så overfladen bliver helt levende, det er sgu sjovt.

Turen gik til den nordlige del af Roskilde Fjord, og bevæbnet med fluestænger begav vi os ud mod fiskepladsen. Hornfiskene viste sig hurtigt i overfladen, og som vi havde håbet, var der allerede mange af dem. Vi havde nogle utroligt sjove timer med hornfiskene, som dog kan være noget svære at kroge, i deres benede næb. Det lykkedes mig faktisk aldrig at få en hornfisk på land i de par timer vi gik derude. Men masser af hug og synlige fisk i overfladen, var hele turen værd.

Pludselig blandt alle hornfiskene fik jeg et noget hårdere hug, og en helt anderledes fight gik i gang. Det viste sig at være en lille tromletyk fjordørred, på præcis 40 cm. En super ”bifangst” at få, og turen blev pludselig endnu mere spændende. En super fed fyraftenstur til fjorden.
Der er rigtig meget gang i vores kyster for tiden, og man ved aldrig hvad der hugger i den anden ende.

Så det bare at komme ud og dyrke noget kystfiskeri og fjordfiskeri, hornfiskene er her..

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler