Et godt tip til fiskeri på kysten eller i fjorden med fluestangen


Tippet er indsendt af Dennis Hynkemejer

Som kystfluefisker kender du sikkert til de dage hvor fiskene bliver ved med at vise sig i overfladen på jagt efter deres bytte, men de vil ikke røre en flue der bliver fisket i hurtige rejehop eller små hurtige tag for at imitere en kutling. Jo længere man kommer hen på dagen bliver man blot mere og mere frustreret over at se de mange fisk som bare ikke vil noget som helst.

Tippet til at få disse fisk til at hugge er følgende, en lille busket reje som eksempelvis en speyreje i den farve man nu engang tror mest på. Kast fluen ud i det område som man har set fiskene vise sig, tag så et par meget meget langsomme lange tag i linen og lad fluen hænge stille i vandet og dale roligt mod bunden mens der stadig er en svag kontakt til fluen, derefter tages endnu et par langsomme tag i linen. Fisken hugger enten når fluen daler eller lige når man begynder på et nyt tag. Samme trick kan med stor fordel udføres med en tangloppe eller en kobberbasse.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler