8 havørreder på 5 timer


Denne beretning kommer fra Jonas Stavski

I går d. 21 august ringede Martin Toft til mig og spurgte om vi ikke skulle tage et smut til kysten efter havørred. Jeg vidste ikke rigtigt hvad jeg skulle mene, vandet var varmt og jeg troede ikke helt på tidligt eftermiddagsfiskeri. Jeg blev dog overtalt.

Michael Starbæk skulle også med ned for at prøve lykken.

Vi ankom til den nøje udvalgte fiskeplads, hvor vi begyndte at fiske. Efter kort tids fiskeri fik Martin et hug på fluestangen. Efter en fed fight landede han en fin havørred på 43 cm.

Nu var fiskeriet godt igang.

4 kast efter fik Michael et rigtigt pænt hug. Efter en lang fight landede han en rigtig flot havørred på 55 cm. Ikke nok med den flotte fisk, så var det også ny pr. På UL grej.

Efter få kast måtte jeg også være med. Det var desværre kun en lille havørred på 37 cm. Men fisk var det.

Nu havde vi allesammen fået fisk, men det stoppede ikke her. Lige som jeg havde landet min havørred råbte Martin “fish on”. Ind kom en flot havørred på 47 cm.

Selvom der var fisk måtte vi sætte os og snakke inde ved stranden. Vi kunne slet ikke forstå det fede fiskeri vi stod midt i. Martin valgte at skifte til spinnestang og bombarda da vi også begyndte at snakke om grej og andre fiske metoder og lidt inspiration blev hentet.

Martin fisker som regel hele tiden. Så han tog et kast inde fra stranden bare for sjov imens vi snakkede. BANG så var der flex på og en lille stærk havørred på 32 cm. for enden af linen.

Snakken gik igen på at det ikke kunne passe. Det måtte være en drøm.

Efter lidt hyggesnak måtte vi tilbage i vandet.

Efter nogle få kast var der fisk igen.

Undertegnede landede en flot havørred på 40 cm. Beklager det dårlige billede men vi grinede af at jeg havde tabt den. Men nåede at fange den med nettet.

De efterfølgende 15 min. Landede Martin to mindre fisk.

Alt dette sket på blot 5 timer. En dag jeg aldrig glemmer.

Resten af fiskene ville ikke have taget billede af sig så de smuttede hurtigt tilbage hvor de kom fra efter afkrogning.

fisken på 47 cm. Blev taget med hjem. Resten blev genudsat.

Knæk og bræk

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler