Pas på dit fluehjul – 7 gode råd til dig der værdsætter dit grej


7 gode råd til dig der værdsætter dit grej

1. Fjern altid dit flueforfang inden du ruller fluelinen på hjulet.
(Dette er kun relevant hvis du ikke burger dit forfang igen.)
Hvis du ruller forfanget ovenpå fluelinen kan det skære ned I linen og ødelægge den.

2. Opbevar aldrig dit hjul vådt.. Når du kommer hjem fra en fisketur er det vigtigt du tager det ud af tasken, posen eller andet. Læg derefter dit hjul til tørre.

3. En gang i mellem er det en god idé at separere hjulkassen fra spolen. Rens herefter spolen og kassen med en blød klud eller lignende, dampet i varmt vand og opvaskemiddel. Dette vil fjerne eventuelt snavs og skidt.. En blød tandbørste kan bruges til de mere vanskelige pletter og de mere svært fremkommelige områder.

4. Fjern overskydende vand/fugt med en tør klud eventuelt, en vatpind og lad delene tørre natten over, for fuldstændigt at tørre.

5. Dagen efter: Spray en smule WD40 på en tør klud eller en vatpind og smør det på alle overflader af hjulet.
Nogle siger at man ikke må Spraye direkte i huset eller spolen, specielt ikke hvis hjulet har et Disc-drag system. Det kan ødelægge det, men erfaringer har vist, at hjulet ikke tager skade med denne metode. Så vil du have tingene gjort hurtigt, så bare spray igennem..

6. Tag lidt alm fedt/olie og smør det med fingrene rundt om Spoleakselen. Sæt så hjulkasse og spole sammen igen.

7. Begynd endelig ikke at skille din Disc-drag ad. Især ikke på de mere eksklusive, lukkede enheder. For det første ryger din garanti lige ud ad vinduet. Du kan også komme til at ødelægge delikate dele indeni systemet.

God fornøjelse!

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler