Havørred i åen – Flue


Intro til fluefiskeri

Fluefiskeri efter havørred i åen er utrolig spændende, men kan samtidigt også være et utroligt krævende fiskeri.

Som 13 årig lykkedes det mig at lande min første havørred på  lidt over 2 kilo, på en størrelse 10 tørflue.. Sagen var bare den, at jeg gik og fiskede efter strømskaller under et gammelt overhængende træ, uden at have den mindste idé om en havørred kunne finde på at tage min flue.

Hvis man ønsker at fange havørred i åen, kan det være en rigtig god idé, at sætte sig ind i hvordan den kan fanges og hvornår. Nedenfor har vi samlet nogle links fra glimrende sider, skrevet af kompetente mennesker indefor havørredfiskeriet i åen.

Flue video

Flot havørred fra den nok bedste havørred å vi har i Danmark, Karup Å. Fisken er taget på en Uldsok.
For mange står Karup Å i dag som det ultimative indenfor havørredfiskeri. Et fiskeri, som ikke er kommet af sig selv, men er alene opnået gennem et utrætteligt samarbejde mellem lodsejerne, myndighederne og foreningerne i KÅS, gennem mere end 50 år.

Anbefalet grej

Guideline – Power Taper Compact DH

Guideline – Power Taper Compact DH, er et fremragende skydehovede til mindre lakseførende elve og større danske åer.

Skydehovedets længde gør linen let, at løfte af vandet til nyt kast under sværer forhold, skydehovederne variere mellem 9,5 meter og 10,4 meter. Netop pga. skydehovedernes kompakthed kaster det suverænt. 

Samt er skydehovederne taperet i forskellige synkedensiteter som giver en bedre kontrol under fiskeriet.

Køb den her

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler