Fiskeri med wobler


Intro til woblerfiskeri

Woblere skal efterligne fisk og er i modsætning til poppere, designet til at dykke ned under overfladen. De bevæger sig frækt i vandet og måske er det derfor vi mænd elsker at køre den rundt et par gange foran os selv, hvad ved jeg.

De bedste woblere vrikker lige så naturligt som en ægte fisk og virker fantastisk godt.

Ambulancefarvede woblere fungerer godt i vintertiden, sikkert på grund af den de provokerende, skrappe farver.

Men ellers tager gedden alle farver på alle tidspunkter af året. Wobleren kan fiskes dybt og lavt.

De forskellige modeller er lavet med ske der indikerer hvilken dybde de dykker ned til – en lodret ske vil typisk få wobleren til at gå højt i vandet og en vandret får wobleren til at gå dybt.. Derudover bruger man oftest synkende woblere til dybt vand og flydende til lavt.

Wobleren er en genial opfindelse og fungerer generelt ret godt til alle rovfisk.

Wobler video

For at demonstrere woblerens gang i vandet, har jeg valgt denne video. Den viser 3-delte wobler og deres lækre gang i vandet. De 3-delte ser bare bedre ud. Men der er egentligt ikke fremlagt beviser for, om de fanger bedre end en 2-delt eller en wobler lavet i et enkelt stykke.

Anbefalet grej

Savage Gear 4Play Lowrider

Wobleren her kan fiskes både højt og dybt i vandet, på åbne stræk i åen, eller tæt ved åkander i mosen. Savage Gears 4Play wobler har vist sit værd over hele landet, og lokker mange fisk til hug!


Kroppen’s udformning med bøjelige led tildeler agnen en super levende gang i vandet.

Køb den her

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler