Fiskeri med softbaits – Reel Eel


Intro til softbaits – Reel Eel

Geddefiskeri med Savage Gear Reel Eel kan være ganske effektivt. Den fås i flere forskellige farver og størrelser.Vi vil her mest beskrive fiskeriet med Reel Eel på 15 cm. Denne mindste model er det vi kalder en allround ål som alle kan fiske med. 

Måderne man kan fiske med Reel Eel på er mange. i beskriver de mest effektive og samtidigt de enkleste metoder herunder:
De mindste ål på 15 cm. kan nemt fiskes som en jig – Teknikken vises på billedet herunder:

Reel Eel har en meget bevægelig hale der, selv ved en meget jævn indspinning, bevæger sig meget livligt i vandet. Tilsætter man et par spinstops under indspinningen har man den perfekte opskrift til at få gedden i hugget. De små 15 cm´s ål fungerer også godt når man (hovedsageligt i lavvandede søer/moser) holder stangen oppe for at holde Reel Eeel i overfladen under indspinningen og ruller/trækker den ind i små ryk. Her vil man, som det også er tilfældet med både popper og flue, kunne se hvert eneste angreb og bedst af alt, opleve at gedderne til tider tager ålen med helt ud af vandet i et voldsomt angreb.

Reel Eel kan købes fra 15 cm til 40 cm.

Alle størrelserne har vist sig effektive under dørgning/trolling, alm. spinnefiskeri og når de jig-fiskes på alle årstider.
De kan bruges i alt lige fra små moser til store søer, åer og brakvand.

En lækker ting ved Reel Eel er også at selv de er blevet sønderrevet af en gedde, kan man med en lighter brænde revnen/sprækken og klemme den sammen igen.

Til den nye lystfisker, nye indenfor geddefiskeri eller til dem der gerne vil gå ved de mindre moser og søer samt kanaler og kaste efter gedderne. Kan Reel Eel på 15  cm. klart anbefales. Til vintergedderne og uklart vand anbefales kraftige farver. Til klart vand kan det være en fordel at bruge de mere naturlige farver, som mere eller mindre imiterer en ål eller snog farvemæssigt. Snogen er også en del af geddens byttedyrs-liste.

Derudover er der kun én krog i form af et jighovede, som 15 cm´s Reel Eel skal monteres på. At der kun er en krog gør, at det er nemt at afkroge gedden. Husk dog altid en tang.

Reel Eel er altid god at have i grejæsken når dagen står i geddefiskeriets tegn.

Reel Eel video

Se her hvordan Reel Eel bevæger sig. Man kan godt forstå at gedden måske ikke kan tage fejl af en rigtig ål og Reel Eel. Ivideoen gøres opmærksom på de sidste 3 størrelser som er 20, 30 og 40 cm

Anbefalet grej

Savage Gear Real Eel 15 cm.

Man finder ikke en bedre efterligning af ålen end Sagave Gears, Real Eel.

Den bløde krop og lange hale gør at Ree Eel går fantastisk levende i vandet. Gedder og store aborrer har ålen som byttedyr og Reel Eel har tusinder af, især gedder, på samvittigheden.

Real Eel bruges også til dørge/trollingfiskeri efter gedderne, derudover kan de også anvendes til havfiskeri efter torsk og sej fra båd eller kutter.
De mindre størrelser på f.eks. 15 cm. kan jigges hen over bunden efter aborrer og gedder med stor succes. Til aborrene vælges ofte kraftige farver.

Køb den her

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler