Fiskeri med jerkbait


Intro til Jerkbait-fiskeri

Jerkbait er blevet et hit blandt geddefiskere. Fiskeriet går kort og godt ud på at være kreativ med agnen.

Jekbaits er ofte store, samt meget klodsede af udseende og var i starten ikke noget jeg selv troede på kunne fange fisk.

De ligner jo bare store klumper som ikke tilnærmelsesvis kan bevæge sig som en fisk.

Senere fandt jeg ud af at agnene giver en frihed i og med at man kan fiske dem hvor man vil, som man vil.

Måden man kan få agnen til at imitere en syg eller skadet fisk på, gør den til en top tunet gedde-fanger.

Når man spinner agnen ind. Kan man give korte eller længere ryk som får den til at opføre sig som en syg/skadet fisk.

Den kan ved at man løfter stangen og spinner hurtigere ind, gå højt i vandet som en lavtgående wobler eller en overflade popper.

Og ved langsom indtagning gå dybt og med mere tid mellem ens ryk ( Jerk ) narre de store gedder ved bunden.

Jerkbait-fiske video

Det er rart at se at også unge mennesker kan fange flotte fisk. På videoen her, giver drengene små hurtige ryk for at få agnen til af holde sige lige under overfladen i det forholdsvis lave vand. Og naturligvis for at få deres jerkbaits til at opføre sig som en skadet fisk

Anbefalet grej

Den suspending Mini Jerk, er nem at kaste og fiske på en standard spinnestang, såvel som på et let jerkbait set-up. Med en størrelse på 100 mm and 32 gram skræmmer den ikke store og forsigtige gedder. Den kan også bruges til jerking eller “cast and retrieve” efter aborre, havørred og mange andre arter.

Det er en langtkastende agn, med et unikke S-formet svømmemønster. Prøv med hurtig indspinning i varmt vand og langsommere når det er koldt. Du kan også forsøge med spinstop og Westin Mini Jerk kan desuden fiskes med twitch eller små forsigtigt jerk bevægelser. Det er farve 1. øverst på billedet osv. Den vejer 32gr.

Længde/Vægt/Arbejdsdybde:
8 cm/6 g/1,2 -1,8 m
10 cm/10 g/1,2 – 2,4 m

Køb den her

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler