Eumer Spintube – spinflue


Spintube

Der er ikke noget at komme efter. Denne fluer er en genial kombination af de bedste spinfluer på markedet. Den vejer 35 gram, men kan fiskes ligeså langsomt som f.eks. Hairy Killeren.

De forskellige farvekombinationer man kan vælge imellem, er effektive ud over alle grænser, og i modsætning til både Hairy Killer og Monster Fly, som er bundet på stål/jern, er Eumer-fluen bundet på et rør og fungerer som en rørflue.

Man kan købe fluen som samlesæt, samlet men uden krog, eller samlet med krog. Køber man den samlet med krog, skal man være opmærksom på at krogen er meget kraftig og at det kan være meget svært at kroge gedden med denne. Skift gerne til en tyndere enkeltkrog så kroges gedden nemmere. Enkekrogen gør at halen ikke så let vikler sig ind i krogen.

At det er en rørflue gør, at når gedden hugger, kan fluen glide frit og væk fra krogen, hvilket gør at geddens tænder ofte slet ikke får fat i selve fluen. Det giver en længere levetid for ens spintube.

Eumer Spintube kan fiskes med året rundt i alle vanddybder.

Fluen kan ved at løfte stangen, fiskes helt oppe i overfladen under indspinning og imitere både en snog, frø, fugl eller evt. mus og rotte. I vinterperioden skal man bare lade fluen synke til bunden og i små langsomme ryk, lade dennes lange og bevægelige hale, arbejde for sig og lokke storgedden til hug i dybet.
Nede ved bunden kan gedden se fluen som en krebs, en ål, en frø eller evt. lampret. Alle gode gedde-fødeemner.

Eumer Spintube kan fiskes over åkander, mellem siv og i tætpakket grøde. Den kraftige bevægelige hale sørger for at holde enkeltkrogen fri så fiskene kan kroges og samtidig beskyttet mod at sætte sig fast – i de fleste tilfælde.

2 hurtige tip:

Forår/Sommer: lav så meget ballede i overfladen som muligt med din Eumer Spintube i de lavvandede søer. Eller langs siv og mellem åkander i både dybe og lavvandede søer.

Efterår/Vinter: Fisk langsommere end en orm kan kravle – helt nede ved bunden. Nogle gange vil man finde ud af at gedderne hugger på fluen indtil et vist tidspunkt på dagen. Her kan det sommesteder være en fordel at sætte tempoet op, trods den kolde årstid.

Der er ingen regler uden undtagelse/undtagelser, når det kommer til fisk og hvad de vil hugge på.

Du kan købe dem lige her hos Fiskegrej lige her.

Fanget i 2016:

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler