Abu Garcia Atom blink


Klassikeren over alle geddeblink må være Abu Garcia Atom-blinket. Den er ikke kun en klassiker på grund af sin alder og succesfulde historiske levetid, men også fordi den stadig i dag fanger gedder og stadig har sin helt egen dovne vraltende gentlemans-gang i vandet.

Med små “udsving” til til højre og venstre i tide og utide, lokker det gode blink gedderne til via en fast og jævn indspinning. Der kan laves spinstop med atom-blinket, men den fisker ligeså effektivt uden.

Blinket fås i flere farver og størrelser. Det gælder ligesom med alt agn om, at finde hvilken sø/mose og hvilke farver der harmonerer sammen fra dag til dag og i hvilken årstid med mere.. Selv erfarne lystfiskere prøver sig frem fra dag til dag.

Om vinteren kan man generelt sige, at de kraftige farver som den på billedet øverst i denne anmeldelse virker bedst, men.. Der er ingen regler uden undtagelser når det kommer til lystfiskeri.

Ikke desto mindre er gedden her, fanget på netop et Abu Garcia Atom blink – firetiger – i vintertiden:

Du kan købe den hos Fluer.dk lige her.

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler