Flydering – Guide til de bedste flyderinge i 2021


Flyderingen er efterhånden et velkendt fænomen blandt mange lystfiskere. Mange fiskere forelsker sig i ringen, der tillader dig at komme i helt intim kontakt med søen. Men hvordan fungerer en flydering? Og hvad er vigtigt at tage højde for, når du skal investere i en?

I denne artikel vil vi her på Fiskesæson guide dig til, hvad du skal kigge efter, hvis du overvejer at investere i en flydering. Samtidig vil vi komme med konkrete anbefalinger til forskellige ringe, som du kan overveje at lægge dine penge i.

Hvis du ikke har set flyderingen i aktion før, vil synet nok virke en smule absurd. En voksen mand eller kvinde i hvad der ligner en stor badering, forsynet med fiskestang, waders og umiddelbart lodret hængende i vandet. Men flyderingen er et foretrukken redskab for mange lystfiskere, der ønsker at komme tættere på søens fisk.

Flyderingen har en række egenskaber, der for mange lystfiskere gør fiskeriet enten lettere, sjovere eller mere behageligt. Flyderingen kan ses, som et alternativ til bådfiskeri, men hvor du i stedet nærmest hænger i søen.

Til forskel fra bådfiskeriet vil du dog med flyderingen opleve, at dyreliv i søen ikke skræmmes væk. Da du sidder roligt iført waders med det meste af din krop under vand, kan du komme helt tæt på dyreliv, herunder altså også dit bytte – nemlig fisken.

Dette betyder også, at du kan kaste mere præcist og målrettet gå efter diverse stimer eller rovfisk. Så udover at have en komfortabel og behagelig måde at navigere rundt på, kan du i høj grad optimere dit fiskeri. Samtidig nyder mange lystfiskere den følelse af nærhed og intimhed med naturen, som du oplever, når du nærmest er frit hængende i vandet.

Hvad skal jeg kigge efter?

Udover selvfølgelig at notere sig at materialerne er i orden, og at flyderingen er vandafvisende, er der en række funktioner ved ringen, der tit skal spille, før det bliver en behagelig svømmetur.

Først er det værd at notere, hvordan man vil navigere i flyderingen. Nogle ringe er udstyret med årer, men mange lystfiskere foretrækker selv at medbringe svømmefødder eller mobilisere sig på andre måder. Det handler en hel del om vane, og er klart noget, du naturligt vil udvikle præferencer til.

Komfort spiller også en stor rolle, når du skal vælge ring. Det er vigtigt at vælge et design, der passer både din krop og dine præferencer, da du risikerer at skulle bruge mange timer i ringen.

Til sidst er det vigtigt at have ringens interiør og opbevaringsmuligheder in mente. De fleste flyderinge har det helt basale opbevaringsmateriel, men hvis du vil have mulighed for at organisere grej, stænger og hjul i din flydering, er det tit en god idé at smide lidt ekstra for lidt luksusløsninger. Således er du organiseret før du hænger i søen, hvilket gør livet i flyderingen langt nemmere, da du hurtigt kan rigge til, skifte fiskemetode, agn, osv..

Den lille hurtige – Gunki Furti-V Float Tube

Den første flydering som vi vil anbefale ligger i den lidt lavere prisklasse. Gunkis Furti-V Float Tube er Gunkis svar på en lillebror til deres andre meget anerkendte og populære flyderinge. De har således lavet en flydering, der er lidt billigere og kommer i et lidt simplere design, for at trække nye og mere grønne lystfiskere til.

Flyderingen er designet i Gunkis klassiske V-form, hvilket giver flyderingen opdrift, når den bevæger sig i vandet. Dette betyder at du har mulighed for at bringe massere af udstyr med i ringen, da opdriften opvejer for vægten.

Ringen er utrolig praktisk i søer med lavt vand og andre steder, hvor søen er svær at navigere i. Ligesom storebroren, kommer Float Tuben med en transporttaske og en fodpumpe, hvilket gør det utrolig nemt at komme ned i søen og på land igen.

Derudover følger reparationssæt, bærestrop, en måtte med målebånd og aftagelige reflekser. Med i købet følger også to stangholdere, hvilket tillader et hurtigt skift i bl.a. fiskemetode, skulle du tage forskellige stænger med.

Flyderingens forholdsvise lille størrelse medfører, at ringen dog har en maksimal belastningskapacitet på 115 kg. Ringen kommer med aftagelige tilbehørsposer, som nemt kan fastgøres før eller under brug. Derudover har flyderingen også et større opbevaringsrum bagpå.

Vil du prøve kræfter med flyderingen uden at investere de helt store penge, er Gunki Furti-V Float Tube et fortrinligt bud. Flyderingen kan erhverves lige her.

Storebroren – Gunki Squad Float Tube

Nu hvor vi har taget lillebroren, kan vi lige så godt få storbroren frem i lyset. Gunki Squad-modellen er nemlig en af de mest anerkendte flyderinge på markedet. Vi tager den lige en prisklasse op, og sender vores varmeste anbefalinger til denne Gunki-model, som gør flyderingsfiskeriet til en oplevelse.

Ligesom ved lillebroderen medfølger der ved køb af Squad-modellen en praktisk transporttaske og tilhørende fodpumpe, der sikrer at modellen hurtigt kan pustes op og er let at få i vandet. Dette gør alt det praktiske arbejde langt nemmere, og du kan hurtigt bruge tid på hvad det hele handler om – nemlig at fiske.

Gunki Squad Float Tube er lavet i absolut topkvalitet. Flyderingen er lavet i stærkt Cordura 1000D-materiale, hvilket gør flyderingen utrolig holdbar. Ringen kan således holde til de fleste udfordringer, som du vil støde på i søen. Det kan være siv, skarpe sten, vildfarent fiskegrej og andre genstande, der lurer på at penetrere din ring. Dertil kommer et komfortabelt sæde, der sikrer at du ikke belaster dig mere end højest nødvendigt, og dermed kan blive i søen over længere tid.

Flyderingen er opbygget omkring Gunkis varemærke – nemlig deres modulkoncept, som gør flyderingen utrolig medgørlig og nem at skille ad og samle igen. Samtidig kommer ringen i Gunkis klassiske camouflage-farver, som ikke blot lader dig blende ind med omgivelserne, men også giver et flot æstetisk udtryk til din flydering.

Flyderingen er igen lavet i et V-design, der ikke bare sikrer opdrift, men også komfort, når du bevæger dig rundt i vandet. Desuden har storebror en maksimal belastning på 30 kg mere, hvilket vil sige at flyderingen kan holde til 145 kg.

Med i pakken følger desuden aftagelige og placerbare tilbehørsposer, der i bedste modul-stil kan monteres, når det er nødvendigt. Dette kommer samtidig med flere monteringsringe.

Et af flyderingens salgspunkter er desuden de mange opbevaringsmuligheder, som ringen tilbyder. Udover lagerplads bagpå, er ringen udsyret med flere smarte opbevaringsmuligheder. Herunder bl.a. en mesh-taske på ryglænet, flaskeholder, samt to praktiske stangholdere. Ligesom lillebror-versionen fås reflekser og bærestrop med i købet.

Har du planer om at investere i en top-tjekket og smart flydering med et lækkert design og mange fede løsninger? Så kan du investere i Gunki Squad Float Tube lige her.

En robust flydering af dansk kvalitet – Savage Gear High Rider 170

Den tredje flydering på listen er em utrolig lækker ring af danske Savage Gear. Savage Gears High Rider 170 er en luksusflydering, der er i den absolutte top, når vi snakker om de bedste ringe på markedet herhjemme. Som navnet også antyder, så er Savage Gear High Rider 170 kendetegnet ved, at man sidder utrolig højt i ringen, hvilket i høj grad giver komfort samt navigationsevne.

Flyderingen er en af de større modeller på markedet, og med dens 170 cm er Savage Gear High Rider 170 en ring, der gør sig godt i lidt hårdere søer også. Dens større tyngde sørger for balance, således at den søstærke model påvirkes mindre ved bølgegang og vind.

Et af luksuselementerne ved modellen er, at flyderingen kommer med en integreret letvægtsåre, der kan spændes fast på siden af ringen. Det vil sige, at du kan benytte dig af ringen uden brug af f.eks. svømmefødder, da åren tillader dig at navigere i vandet. Åren kan med stor effekt også bruges som et form for ror, hvis du er vant til at bruge svømmefødder til at komme frem i vandet.

Flyderingen kommer med to store aftagelige lommer på begge af ringens sider, hvor du kan opbevare diverse grej, hjul og andet, der tager lidt mere plads. Derudover er der bag sædet plads til en taske og et aftageligt net, hvor der kan opbevares grej og værdigestande, der kræver lidt ekstra sikkerhed.

Ligesom de to første flyderinge er der i Savage Gear High Rider 170 også monteret to stangholdere. Det er som sagt både praktisk, hvis du skal skifte fiskerimetode, men også til når du skal ændre position i vandet eller padle over længere distancer.

High Rider-modellen har en bærevægt på hele 170 kg, hvilket også gør den utrolig svær at overpakke. Dette tillader også at du kan have massere af grej med, så du kan dyrke enormt alsidigt fiskeri i søen.

Modellen er desuden lavet i 0,9 mm. PVC, samtidig med at den er udstyret med varmeforsejlede og forstærkede sømme. Modellen vejer 14 kg, hvilke giver noget tyngde i søen. Samtidig følger justerbare stropper med i købet, som kan monteres på undersiden af båden, hvor der er fastmønstret en række D-ringe. Fodpumpe følger selvfølgelig også med, så du kan få luft i flyderingen.

Skal du erhverve dig en flydering, så er danske Savage Gear kendt for deres meget gennemførte produkter – og her er ringen ingen undtagelse. Ringen er til dig, der vil have en robust flydering i topkvalitet. Den kan desuden købes via dette link.

Til den høje fisker – Oucast Fishcat 5 Max

Nogle større lystfiskere har tit svært ved at føle sig helt tilpas i en almindeligt designet flydering. Det er et problem, som den utroligt populære flyderingsproducent Outcast har taget til sig. De har nemlig med Fishcat 5 Max-modellen skabt en forvokset version af deres populære Fishcat 4, der er en af de bedst sælgende flyderinge på markedet.

Outcast er kendt for deres brug af altid holdbare materialer, hvorfor deres flyderinge aldrig synes at skuffe. De er en af de største producenter indenfor markedet, hvilket de også viser med modeller som Fishcat 5 Max-modellen.

Selvom modellen er 162 cm i længden og 119 i bredden, er den ikke så klodset, som den lyder. Outcast har nemlig ikke gået på kompromis med modellens navigationsmuligheder og brugervenlighed – tværtimod har den blot gjort det nemmere for større fiskere at få en mulighed for at komme ud og flydefiske, uden det bliver alt for ukomfortabelt.

Modellen har to sidetasker til diverse grej, et rum bagved sædet, samt en utrolig smart lille arbejdsstation, som er utrolig handy, når du skal rode med line, binde knuder, samt montere endegrej og kroge. Det er tydeligt at Outcast har styr på, hvad de laver. Deres design er smart, praktisk og utrolig intelligent – også hvis du er en højere lystfisker.

Har du svært ved at klemme dig i en flydering, der synes komfortabel, er Outcasts Fishcat 5 Max klart et forsøg hver. Med topkvalitet og mange års erfaring indenfor flyderinge, er 5 Max-modellen et godt eksempel på Outcasts innovative design og et billede på hvad Outcast kan præstere indenfor flyderinge. Modellen kan erhverves lige her ved at følge dette link.

Et billig og solidt alternativ – Snowbee Float Tube

Det danske marked indenfor flyderinge består typisk af Outcast og Gunki, som er at finde i mange (online)butikker. Den britiske grejproducent Snowbee har dog lavet et flot og billigt alternativ til de ellers lidt dyrere brands.

Med Snowbees Float Tube har Snowbee lavet en lille kompakt flydering med et utroligt brugervenligt design, der sikrer fuld kontrol over ringen. Og bare fordi at den ligger og konkurrerer i en lavere prisklasse, betyder det ikke at modellen ikke kan slå fra sig.

Snowbees Float Tube er lavet i et kraftigt 600D nylon-materiale, der holder diverse af flyderingens fjender væk. Flyderingen kan nemlig holde til det meste, om det så er skarpe siv, sten eller andre kanter, der potentielt kunne true med at springe luftfyldte objekter.

Dens mindre størrelse og store holdbarhed gør især flyderingen optimal at bruge ved mindre vandløb så som åer, vandløb og mindre søer, hvor flyderingen navigerer flot – også i strøm og steder, hvor vandstanden er lav.

Flyderingen er lavet med fire pontoner, hvilket giver den en belastningskapacitet på 115 kg. Dens lettere vægt og masse gør flyderingen mere mobil i vandet. Desuden formår dens camouflageprægede design at blende ind i de fleste skov- og natursøer.

Ringen er desuden udstyret med to store sidetasker, der kan lukkes med lynlås samt en taske bag sædet. Ringen har altså plads til det mest essentielle, du skal have med på søen. Samtidig er den mobil udenfor søen, da designet tillader en nem og praktisk måde at bære flyderingen på.

Ringen leveres med fodpumpe, transporttaske, samt et sæt svømmefødder, som er virkeligt praktisk at få med i købet. Er Snowbees flydering noget for dig, kan den erhverves lige her.

Den populære – Outcast Fishcat 4 LCS

Nu hvor vi tidligere har haft fingrene den forvoksede Fishcat 5 Max-model, synes det kun rimeligt at afslutte med den originale. Outcasts Fishcat 4 LCS er USA’s mest solgte flydering nogensinde, hvilket egentlig taler for sig selv. Fischat 4-modellen er uhyre populær blandt lystfiskere, da den opfylder alle de krav, du måtte have til en flydering.

Det er en solid ring at investere i, hvis du skal i gang med flyderingsfiskeri, idet dens brugervenlige design tillader enhver at bestyre den. Samtidig er det en ring, der ikke går af mode lige foreløbig.

Flyderingen har et sæde og ryglæn lavet i skum, hvilket sikrer en grad af komfort under tiden i søen. Samtidig er den utrolig nem at navigere og det kræver ikke meget øvelse, før du har tæmmet flyderingen. Ringen har desuden rigeligt plads til det mest essentielle oppakning, da den har to store sidetasker, samt en ekstra beholder bag sædet.

Flyderingen plejer at blive anbefalet til lystfiskere, der bruger mindre end 25 dage på vandet om året, da det er en solid flydering, der i den grad kan hvad den skal. Grundet dens popularitet findes ringen også i andre udgaver, som bl.a. 5 Max-modellen, som vi tidligere har skrevet om, men også en Deluxe-model til dig, der vil have en luksusløsning.

Lyder Outcasts Fishcat 4 LCS som noget for dig, bør du følge andre lystfiskere, der er gået samme vej – og ikke har fortrudt. Der er trods alt en grund til, at ringen er blandt – hvis ikke den mest – de mest populære flyderinge i verden.

Flyderingen kan erhverves via dette link.

Afsluttende bemærkning

Flyderingsfiskeri er en utrolig sjov og spændende måde at fiske på, hvor du på den ene side kan optimere dit fiskeri, hvor du samtidig kommer helt tæt på naturen. Vi håber at du har kunne bruge denne artikel til at fremme dit kendskab til flyderingen, samt til at vide hvad du skal gå efter, hvis du overvejer at prøve fiskerigenren selv.

Vi har prøvet at komme med lidt forskellige forslag til, hvilken flydering du skal investere i, der rangerer forskelligt i forhold til prisklasse, mobilitet og styrke. Fiskeri ved brug af flydering kan måske se svært og kringlet ud, men det er bare med at komme afsted – måske i en af de ringe, vi har anbefalet her i artiklen.

Rasmus Larsen

Fiskeri har altid spillet en rolle i min provinsungdom, hvor der tit har været tættere til den nærmeste å, end til den nærmeste sportsbar. Derfor har jeg både interesse og forståelse for især spinnefiskeri, som jeg har dyrket på hobbyplan. Med et ordentligt stykke researcharbejde suppleret med frilufts- og fiskerierfaring, håber jeg at kunne hjælpe læserne her på siden. Til daglig studerer jeg på Aarhus Universitet, hvor jeg bl.a. beskæftiger mig med kommunikation.

Seneste artikler