Et tip til ormefiskeri efter havørred – på kysten og i åen


Man kan med fordel binde et stykke rødt garn på linen eller i øjet på krogen, når man fisker efter havørred med orm. Tricket har vist sig at fungere både på kysten og i åen. Man kan kun gætte, men det ser ud til at virke provokerende eller lokkende på ørreden. Nok til at den hugger.

Der er fortalt historier om to lystfiskere, der sammen var taget afsted, til samme kyst, på samme plads, for at fange havørred. Den ene fiskede med rødt garn ved krogen og den anden uden. Personen der fangede mest var lystfiskeren med det røde garn.

Men jeg tror ikke det er beviseligt, at man fanger bedre med rødt garn over krogen. Personligt tror jeg, at på dage hvor ormen alene ikke virker, muligvis på grund af plumret vand, vejret eller andre faktorer der kan spille ind under fiskeriet, kan det muligvis fremme synligheden af ormen samt give mere fylde og hjælpe ørreden bedre til at finde frem til den.

Uanset hvad, er der mange der går med rødt snor/tråd/garn ved krogen, når de fisker med orm. Vel og mærket med stor succes og mange havørreder på samvittigheden.

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler