Totalhygge ved Sæby havn – 13 Juni


Forord:

Dag 26 er dedikeret til Dansk MisbrugsBehandling. Misbrug kan ramme os alle. Alkohol og ludomani kan ødelægge familieforhold og det enkelte individs liv uden at personen der står midt i det, kan bryde ud af afhængigheden på egen hånd. Denne form for besættelse er ikke rar og er også grunden til at nogen i værste tilfælde tager deres eget liv. Dansk MisbrugsBehandling er et privat behandlingscenter, der tilbyder behandling af ludomani, og anden afhængighed.

Dagens fangster og oplevelser

De mange havne rundt om i landet giver os lystfiskere muligheden for at fange lækkerier til køkkenet. Sæby Havn er ingen undtagelse. Når de forskellige sæsoner går ind, f.eks. Sæsonen for hornfisk, sild eller makrel er det ikke kun fiskene der står i stimer, lystfiskerne gør det ligeså.

Der er stadig lidt hornfisk at fange fra kajen i Sæby lige nu, men ikke så mange som for en måned siden. Makrellerne er så småt begyndt at komme, men man må nok vente lidt endnu før de kan fanges i stride strømme.

DSCN0693[1]

En kammerat, Sonny og jeg, ville se om vi kunne få lidt makrel på dagen, men ak – vind og vejrforhold gjorde fiskeriet nærmest umuligt. Vinden alene gjorde at vi måtte finde et hyggeligt og vindstille sted inde i havneområdet og det fandt vi.

Vi havde for en sikkerheds skyld købt børsteorm til fangst af fladfisk og hvad der ellers måtte være dernede på bunden af Sæby Havns grønne vand.

DSCN0687[1]

Genkendelige små hurtige nøk i min stangspids fortalte mig at en fladfisk havde noget i støbeskeen dernede. Pause.. Nøk nøk og så et modryk!

Fast fisk!

En fin skrubbe kom op fra vandet og jeg kunne allerede smage og dufte aftensmaden.

Sonny rejste sig pludseligt op. “Så” var det eneste han sagde. Det kunne ses at fisken fightede og jeg troede han havde en eller 2 gode fladfisk på. Men det havde han ikke. Istedet kom en god størrelse ål op til overfladen og vi blev begge meget positivt overraskede. Ålen var i øvrigt Sonny´s første. Pudsigt nok nævnte han for mig dagen før, at han ikke havde prøvet at fange ål før.

DSCN0692

Som en put & take fisker og dennes bombarda-fiskeri, rullede Sonny langsomt ind i det næste kast. Aktivt fiskede han sit forfang og børsteorm hen over bunden. Igen kom han med det samme korte udtryk. “så” og igen landede han en meget fin ål.

Nu skulle vi sgu også have røget ål til aften – bonus!

Det blev i alt til 3 ål og kun den ene skrubbe. Vi fik også ålekvabbe og sjovt nok en lille brisling på børsteormene. 4 arter denne dag var nok til at vi begge kunne tage hjem glade og tilfredse med indsatsen og den lille Havn i Sæby.

Flere lystfiskere var tilstede. De fiskede efter hornfisk, hvilket de også fangede.

Knæk og bræk derude!

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler