Skyttehusets Camping – naturperle! Aktiv ferie & fiskeri


Intro:

En perle symboliserer renhed og ægthed (noget naturligt) – derfor er ordet,  i symbolikkens forstand, det helt rette at implantere når det kommer til omtale af Skyttehusets Camping.
Naturen er overvældende! Og trods det at mange feriegæster valfarter til området og campingpladsen, virker naturen uberørt deraf.

Alene sø-delen åbner for et væld af muligheder netop i områdets hjerte, vandet: Sejlads med kajak, motorbåd, jolle, robåd, sejlbåd og kano med mere.
Der bades ligeledes i søen/søerne og fiskeriet for børnefamilier er sublimt. Aborrer og skaller i stimevis står klar til at hoppe på krogen, til glæde for selv den mest erfarne lystfisker.

Voluminøse og majestætiske bøgetræer samt smukke douglas-graner omkranser pladsen. Sidstnævnte blev indført i det danske skovbrug i 1860´erne og stammer fra området langs Stillehavet – fra Californien i USA til British Columbia i Canada.

DSCN1130[1]

Fakta om fiskeri i området:

Gudenåen (Udfor campingpladsen):
Fangstmuligheder: Søørred, gedde, sandart, skalle, aborre, ål, brasen, rimte.

Gudenåen (Nedenfor Tangeværket)
Fangstmuligheder: Laks, havørred, gedde, sandart, aborre, bækørred, regnbueørred, brasen, skalle, stalling.

Silkeborg Langsø, Brassø, Borre Sø, Julsø, Birksø, Gudensø.
Fangstmuligheder: 
Søørred, gedde, sandart, skalle, aborre, ål, brasen, rimte.

DSCN1138[1]

12 km. til Remstrup Å (Silkeborg by – gadefiskeri)
Fangstmuligheder: 
Søørred, gedde, sandart, skalle, aborre, ål, brasen, rimte.

Der kan i sommermånederne være langt mellem gedde og sandartfangsterne. Disse fanges typisk morgen, aften og nat i denne periode, hyppigst på agnfisk.
(Det er kun tilladt at bruge agnfisk fanget i Gudenåen og søerne.)

Skallerne er nemmere at fange på brød/dej frem for eksempelvis orm og majs. Aborrene vil gerne have orm og hugger også  gerne på kobber-spinnere, orange farverede spinnere og småblink samt, på meget vindstille dage, fluer der imiterer småfisk eller kraftigt/skrigende farvede fluer med mere.

Til højre for pladsen, ved udmundingen til Julsø er fiskeriet efter skalle og aborre yderst givtigt. Bedst på vindstille dage.
Broerne ud for pladsen, til venstre for pladsen samt vigen ligeleds placeret til venstre for Skyttehusets Camping,  giver også god mulighed for fangst af aborre, skalle og til tider en fin søørred. Gedde og sandart er generelt svære at lokke til hug i området. Fangst af gedde i hele systemet foregår primært i vinter halvåret.

DSCN1044[1]

Skyttehusets Camping kort info:

Fryser: Nej

Renseplads: Ja

Indkøbs-muligheder: Pladsens har egen kiosk og der er ligeledes indkøbs-muligheder i Silkeborg by.

Internet: Ja

DSCN1015[1]

Skyttehusets Camping tilbyder udlejning af kajak, kano, robåde, jolle med motor, surfbikes og cykler.

Brugbart/effektivt fiskgrej – til fiskeriet i området – kan købes i pladsens information og kiosk.

DSCN1047[1]

Der er en del ansatte på campingpladsen og alle synes at arbejde for samme sag, nemlig det at give gæster/campister den bedst mulige service. Det lykkedes trods enorm travlhed – som en velsmurt, dog personlig menneskestyret maskine, får man selv i ekstrem travle perioder, et smil samt ekstraordinær service med på vejen.  En ikke mindre end – flot bedrift!

Den meget aktive campingplads egner sig til alle. Om man vil ligge helt ned til vandet hvor det hele sker, lidt tilbagetrukket i kanten af skoven eller højt oppe på en bakketop med udsigt over plads og sø, så foreligger muligheden for dette.

Overnatnings muligheder:

Udlejning af hytter samt værelser og til parret der ønsker lidt privatliv i luksus – Glamping (Luksuscamping i telt)
Teltet er forsynet med fast bund, terrasse, grill, køleskab, dobbeltseng, div. møbler m.m. og med udsigt over Svejbæk snævringen.

Pladser til: Campingvogne, telte og autocampere.

Se og læs mere på Skyttehusets Camping´s egen hjemmeside: Klik her

Efterskrift:

Alle naturelskere der endnu ikke har været på denne campingplads, skulle jeg gætte, bliver højst sandsynligt både imponerede og positivt overraskede over det aktive og grønne liv i, omkring og over pladsen for den sags skyld, i form af fugleliv. Pladsen ligger kun 12 km. fra Silkeborg – en af mine absolutte favoritbyer på verdensplan! – byen giver mulighed lidt pusterum fra naturaktiviteterne hvis man trænger til det, dog ikke i stor grad, da Silkeborg selv er omgivet af lækker natur.

Mangler man gode råd omkring fiskeriet i området, kan jeg anbefale den lokale grejbutik i Silkeborg (Fiskexperten) der altid har en finger på “fiskepulsen” i området.

Skyttehusets Camping er helt klart et besøg værd og som fan af vand, fiskeri og aktiv ferie generelt, får campingpladsen på Svejbækvej 10 tommefingre opad af mig, de 8 af dem har jeg lån.

Ekstra:

Er det gedder man gerne vil fange, da sandarterne hvert år bliver sværere og sværere at få på krogen, kan dørgefiskeri efter båd, kano og kajak med videre anbefales. Her dækker man mere vand og derved er chancerene større. Der bruges typisk woblere, shads eller swimbaits til fiskeriet, men for at gøre tingene enkle, er disse tre fortrinlige og velfungerende agn til gedderne i Silkeborgs store, klarvandede søer et godt bud. De alle ligger mellem 16-22 cm.:

DSCN1126[1]

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler