Jeg glæder mig stadig meget over fangsten af mindre fisk!


Blue Marlin ud for Havana, Cuba, 18 kg´s karpe taget på majs i Frankrig, flere 10+ gedder i Danmark. Uanset hvor mange og hvor store fisk jeg fanger, og har fanget, gennem mine 30 år som lystfisker, føler jeg stadig en enorm glæde ved at fange fisk i selv små størrelser.

I stedet for at kaste ud igen efter flere, kan jeg godt lide at studere fisken jeg fanger. Dette er hvis jeg kan holde mig i ro, frem for at fare rundt i en glædes-rus.

De fine fisk uanset størrelse eller art fortjener vores respekt og beundring syntes jeg. De linier der kendetegner deres individuelle figur og farvenuancerne indgraveret på deres strømlinede kroppe, er intet mindre end små mirakler efter min mening.

I dag fangede jeg én fisk. Én fisk på 8 timer.

Ja, ja. Jeg havde tilbud fra både havørred og hornfisk, men det var kun denne ene det lykkedes mig at lande. Alligevel følte jeg et sus i kroppen. Sikke tænder, sikke nogle striber og sikken en fight!

Horsens Fjord gjorde det svært, men belønnede mig med fisken der på dagen gjorde mig fuldt ud tilfreds, makrellen.

DSCN1306[1]

Nogle gange er naturen nok i sig selv og når en gave i form af en fisk i sin fineste form hugger, er dagen fuldendt!

Knæk & bræk!

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler