Husodde Strand Camping – kyst/fjordfiskeri og moderne faciliteter!


husodde Camping

Intro:

Med en beliggenhed helt ned til Horsens Fjord er Husodde Camping et åbenlyst valg, når man som  lystfisker vil besøge den ca. 18 km. lange fjord.
Vandet udfor pladsen er badevenligt og i sommerperioden er der en del vandglade badegæster. Går man lidt til venstre/øst for pladsen er der stort set ingen der bader og vil man ud med fluestangen er der flere kilometer fiskevand i østlig retning der egner sig netop til fluefiskeriet.
På strækningen finder man muslingebanker, blæretang og ålegræs samt diverse andre tangplanter der huser store mængder krebsdyr såsom rejer og tanglopper m.fl.. Tilsammen udgør disse plantevækster og dyr ideelle forhold og foretrukne fødeemner for havørreden.

Lige foran pladsen kan man tidlig morgen være heldig at få badebroen og området omkring for sig selv. Vandet er lidt dybere på stykket og i sommerperioden kan man både fange, havørred, hornfisk og makrel derfra.

Husodde Camping har skoven som baghave, her kan man cykle eller gå sig en tur i læ af træer med udsigt over vandet. Skoven følger også den lystfisker der måtte få lyst til at bevæge sig østpå, efter havørred eller multe på først-nævnte strækning.

DSCN1306[1]

Fakta om fiskeri i området:

Horsens Fjord
Fangstmuligheder: 
Skrubbe, rødspætte, sej  torsk, hornfisk, makrel, sild, havørred, multe, ål, regnbueørred/steelhead.

Snaptun Havn (Horsens Fjord)
Tip: 
I sommerperioden fra ca. midt juli til ca. 1 september er der gode chancer for torsk og sej ved færgelejet i Snaptun Havn. Færgen hvirvler fødeemner op hver gang den sætter til og fra kaj, dette synes at tiltrække flere fine torsk og sej lige under, omkring og lige over målet.

Mindstemål sej: 30 cm.
Mindstemål torsk: 30 cm

Disse kan fanges ved at trække et blink evt. med makrelforfang, langsomt lige over bunden.

Lille torsk

Husk bæredygtigt fiskeri! – tag kun dem man kan spise, så er der også fisk tilbage til året efter og andre lystfiskere.

Bøgehovedet (Palsgård Strand), Batterierne og Asvig (Kirkholm) er bare nogle af de mange pladser som, inklusiv strækningen der starter fra Husodde Camping mod øst,  leverer et glimrende fiskeri efter havørred. Bøgehovedet, Batterierne og Asvig kaster til tider også nogle hårdt-fightende hav/fjordgående regnbueørreder af sig.

Har man kajak, flydering eller evt, pontonbåd med på campingferien er mulighederne mange. Man kan bl.a. i makrelsæsonen som, alt afhængigt af mild eller hård vinter samt generelt, vind og vejr, løber fra ca. midt Juli og en måned frem, være heldig at løbe ind i store stimer af de velsmagende og stærke  fisk.

Havørred

Hornfisken kan fanges i næsten hele sommerperioden fra land og fra f.eks. båd, pontonbåd, flydering o.s.v.

Horsens Fjord fisker bedst fra land når der er højvande, dette gælder specielt havørredfiskeriet. Vandstanden i fjorden kan ses her: DMI

Klassiske agn og farver efter havørred i Horsens Fjord er bronze, sølv og kobber-blink.
(Hvide stripper-blink har også vist sig givtige).
Blink med rødlige farver har vist sig effektive i de kolde vintermåneder og fisker man med flue kan diverse rejefluer, Kobberbassen, Pattegrisen med flere anvendes med gode resultater. For at læse mere om kystfiskeri og fangstmetoder: Klik her

Husodde Strand Camping Kort Info:

Fryser: Ja

Renseplads: Ja

Indkøbs-muligheder: Pladsen har egen kiosk. Der er ligeledes en mindre købmand få hundrede meter fra pladsen, samt diverse indkøbs-muligheder i Horsens by.

Internet: Ja

Husodde Strand Camping fremstår velholdt, gennemført og moderne til sokkeholderne. Moderne i den forstand at alt stilrent og enkelt. Generelt er pladsen lækker at se og færdes på og med fokus på hele familien, især børnefamiliens velbefindende, kan man sige, at pladsen egner sig til alle.
Som lystfisker er der rigeligt af fjord at fiske i, mens resten af familien tager sig en dukkert, hygger sig ved minigolf-banerne eller på pladsens store legeplads.

Overnatning:

Udlejning af hytter.
Pladser til: Campingvogne, telte og autocampere.

Se og læs mere på Husodde Strand Campings egen hjemmeside: Klik her

Kontakt:

Husodde Strand Camping
Husoddevej 85
+45 75 65 70 60

Efterskrift:

En dejlig campingplads med alt hvad jeg som lystfisker behøvede og mere til.. Gode faciliteter, dejligt fiskevand og da jeg både har besøgt Horsens Fjord flere gange i 2013, samt nu også i 2014, kan jeg kun sige at fiskeriet i fjorden er lækkert og givtigt.
Som ved alle andre fiskevande er det en fordel at kende de gode pladser. At finde dem kræver held, hårdt arbejde eller meget gode kontakter..

Knæk og bræk!

I billedet er jeg selv med en undsluppen regnbue fra Horsens Fjord. (fanget på kobberblink)

PICT0089

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler