Dag 21 – “test” af stykket med frit fiskeri – Lindenborg Å


Jeg tager udgangspunkt i Rebild Camping hvor jeg i disse dage holder til. En campingplads for hele familien placeret kun 5 minutters kørsel på cykel fra Lindenborg Å. 15 miutter på cykel er der kun til Store Økssø med de mange aborrer og det dejlige badevand. Begge disse fiskevande har en ting tilfælles – man kan fiske gratis, det vil sige næsten gratis, da statstegnet dog er obligatorisk begge steder. I modsætning til Store Økssø hvor man må fiske i hele søen, er det kun nogle ganske bestemte steder man må fiske i Lindenborg Å uden enten dagkort, 2-dagskort eller ugekort.

Lindeborg Å

Der er 2 steder på kortet ovenover her hvor der er frit fiskeri. billederne herunder er fra den strækning hvor jeg har tegnet sorte pile.

DSCN0632[1]

Man kan sige at å-stykket med frit fiskeri uden tvivl er lækker at se på. Krystalklart vand og masser af liv. Det er dog for det meste mindre fisk, (yngel/smolt) der står på strækningen, der også er meget lavvandet uden dybere høller hvor de større fisk kan stå og gemme sig.

Jeg fik flere meget små ørreder på en Mepps spinner – sølvblad med røde prikker i str. 3.

DSCN0644[1]

Det kan klart anbefales at købe sig f.eks. et dagkort til kun 50 kroner, så man får adgang til de bedre dele af Lindenborg Å. Hvilket jeg også vil gøre i dag, så chancen for større fisk er tilstede i morgen d. 11 Juni.

Denne skrivelse i dag er blot lidt info og egentligt ikke så meget mere. Jeg håber at kunne fremvise nogle fine fisk i morgen fra åen hvor jeg som 13, 14 årig gik og fangede bækørreder i ganske fine størrelser. Jeg skulle mene at der stadig er chancer for fine fisk i Lindenborg Å den dag i dag.

DSCN0637[1]

Knæk & bræk til dig, hvis du også tager ud med snøren en af disse dage!

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler