Råmarineret rødspætte – Med hjemmerørt mayo, tørret rugbrød og råkostsalat.
Til 4 Personer.
- 1fed hvidløg
- 400g rødspætte i filet
- 50g dild
- 1 citron
- 4dl rapsolie
- 2 æggeblommer
- En stor rødbede
- 2 æbler
- 3 store jordskokker
- et kvart rugbrød
- 4 spsk god oliven olie
Marineret rødspætte
Rødspætten marineres i hvidløg, citron, salt og dild – (min 2 timer før servering! For at opnå det bedste resultat marineres den dagen før)
Råkostsalat
Rødbede, æble og jordskok skæres så tyndt så muligt og marineres i olivenolie og salt.
Tørret rugbrød
Rugbrød skæres ligeledes i tynde skiver og tørres i ovnen ved 100 grader varmluft i 30min.
Mayonnaise
Æggeblommerne piskes med lidt salt, saft fra en halv citron, i ca 3 min. Der efter blandes rapsolien i (det er MEGET VIGTIGT at det blandes sammen stille og roligt, så lidt olie i af gangen)