Ny opskrift – Paella med fisk og skaldyr


4 personer

blokhus

Ingredienser:

  • 50 g chorizopølse
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 tomater
  • 4 dl paellaris
  • 1 tsk paprika
  • 1/4 tsk safran
  • 2 dl hvidvin
  • 1 liter vand, fiske- eller hønsebouillon
  • 1 tsk salt
  • 400 g fisk, fx rødfisk, havkat, torskefisk eller fladfisk
  • 200 g muslinger
  • evt. 150 g små blæksprutter
  • 200 g rejer med skal
  • 2 dl frosne ærter
  • ½ dl hakket persille
  • ½ citron i både

Fremgangsmåde

  • Skær chorizopølsen i skiver, og steg den ved jævn varme i olien på en paellapande (eller alm. stor pande eller flad gryde).
  • Hak løget, hak hvidløget fint, skær peberfrugterne i strimler, og skær tomaterne i tern.
  • Svits løg, hvidløg, peberfrugter og tomater sammen med pølsen i 1 min. Tilsæt risene, og svits et øjeblik.
  • Tilsæt paprika, safran, hvidvin og vand eller bouillon samt salt. Lad risene koge ved jævn varme i 10 min. under låg.
  • Skær fisken i stykker på 4×4 cm. Fladfiskefileter kan halveres og lægges sammen.
  • Læg fisk, muslinger og blæksprutter jævnt rundt nede i risene. Rør ikke i risene, men ryst evt. panden, så fisk og skaldyr synker lidt ned.
  • Kog risene ved svag varme endnu 10 min.
  • Fordel rejerne og ærterne oven på paellaen, og kog endnu 4 min. Kanterne og bunden på paellaen må gerne blive sprød og bagt – dog uden at brænde på.

Drys paellaen med hakket persille, og servér den i panden med citronbåde til at dryppe over

Tip: Øvrige velegnede fisk til paella: Multe, havtaske, pangasius eller victoriabars. Derudover jomfruhummer og alle slags muslinger.

Velbekomme

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler