4 personer
Ingredienser:
- 50 g chorizopølse
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter
- 2 tomater
- 4 dl paellaris
- 1 tsk paprika
- 1/4 tsk safran
- 2 dl hvidvin
- 1 liter vand, fiske- eller hønsebouillon
- 1 tsk salt
- 400 g fisk, fx rødfisk, havkat, torskefisk eller fladfisk
- 200 g muslinger
- evt. 150 g små blæksprutter
- 200 g rejer med skal
- 2 dl frosne ærter
- ½ dl hakket persille
- ½ citron i både
Fremgangsmåde
- Skær chorizopølsen i skiver, og steg den ved jævn varme i olien på en paellapande (eller alm. stor pande eller flad gryde).
- Hak løget, hak hvidløget fint, skær peberfrugterne i strimler, og skær tomaterne i tern.
- Svits løg, hvidløg, peberfrugter og tomater sammen med pølsen i 1 min. Tilsæt risene, og svits et øjeblik.
- Tilsæt paprika, safran, hvidvin og vand eller bouillon samt salt. Lad risene koge ved jævn varme i 10 min. under låg.
- Skær fisken i stykker på 4×4 cm. Fladfiskefileter kan halveres og lægges sammen.
- Læg fisk, muslinger og blæksprutter jævnt rundt nede i risene. Rør ikke i risene, men ryst evt. panden, så fisk og skaldyr synker lidt ned.
- Kog risene ved svag varme endnu 10 min.
- Fordel rejerne og ærterne oven på paellaen, og kog endnu 4 min. Kanterne og bunden på paellaen må gerne blive sprød og bagt – dog uden at brænde på.
Drys paellaen med hakket persille, og servér den i panden med citronbåde til at dryppe over
Tip: Øvrige velegnede fisk til paella: Multe, havtaske, pangasius eller victoriabars. Derudover jomfruhummer og alle slags muslinger.
Velbekomme