Opskriften er til 2 personer
Ingredienser
- 100 g grønne asparges i små stykker
- 1 dåse krebs i lage, 170 g
- 200 g pillede rejer 70/90
- 2 finthakkede skalotteløg
- 25 g smør
- 2 dl avorioris
- 5 dl vand
- 2 spsk. grøntsagsfond
- 2 dl hvidvin
- 2 dl reven Grubeost
- 1 revet fed hvidløg
- 1 tsk. Dansukker Brun Farin
- 1/4 dl finthakket dild
- 6 halverede cocktailtomater
- Sauce
- 1 dl minifraiche
- 2 spsk. tomatpuré
- 2-3 spsk. Dansukker Flormelis
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne til saucen i en skål, stil saucen i køleskabet til servering.
Læg aspargesstykkerne i saltet, kogende vand. Hæld vandet fra. Hæld vandet fra krebsene. Svits løget i smør i en kasserolle. Tilsæt risene, og svits under omrøring. Tilsæt vinen, og lad det koge, indtil det er kogt ind i risene. Bland vand og fond. Tilsæt 1-2 dl af bouillonen, og lad det koge under omrøring. Tilsæt mere bouillon, efterhånden som det koger ind. Fortsæt, indtil al bouillonen er kogt ind. Rør rundt med jævne mellemrum, så risottoen ikke brænder fast i kasserollen. Tilsæt ost og hvidløg, og rør det godt sammen. Tilsæt asparges, skaldyr og dild. Pynt med de halverede tomater. Serveres med det samme.