Ny lækker opskrift – skaldyrs-risotto


Opskriften er til 2 personer

Ingredienser

  • 100 g grønne asparges i små stykker
  • 1 dåse krebs i lage, 170 g
  • 200 g pillede rejer 70/90
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 25 g smør
  • 2 dl avorioris
  • 5 dl vand
  • 2 spsk. grøntsagsfond
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl reven Grubeost
  • 1 revet fed hvidløg
  • 1 tsk. Dansukker Brun Farin
  • 1/4 dl finthakket dild
  • 6 halverede cocktailtomater
  • Sauce
  • 1 dl minifraiche
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2-3 spsk. Dansukker Flormelis

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne til saucen i en skål, stil saucen i køleskabet til servering.
Læg aspargesstykkerne i saltet, kogende vand. Hæld vandet fra. Hæld vandet fra krebsene. Svits løget i smør i en kasserolle. Tilsæt risene, og svits under omrøring. Tilsæt vinen, og lad det koge, indtil det er kogt ind i risene. Bland vand og fond. Tilsæt 1-2 dl af bouillonen, og lad det koge under omrøring. Tilsæt mere bouillon, efterhånden som det koger ind. Fortsæt, indtil al bouillonen er kogt ind. Rør rundt med jævne mellemrum, så risottoen ikke brænder fast i kasserollen. Tilsæt ost og hvidløg, og rør det godt sammen. Tilsæt asparges, skaldyr og dild. Pynt med de halverede tomater. Serveres med det samme.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler