Intet nyt under solen


DSCN3491

Vi lystfiskere skaber egne muligheder og gør det godt!

Vi har et alsidigt fiskeri i Danmark og mange spændende fiskearter at fiske efter, men på et tidspunkt kommer vi dertil hvor fantasien og virkeligheden ikke kan adskilles, hvor alt er som det plejer at være og intet kan overraske…

Eller hvad?

Mange får noget ud af hver eneste fisketur, fangst eller ej, mens andre kun vil fiske for at fange fisk og ikke vil stille sig tilfredse med mindre.

Nogle lystfiskere går efter større fisk end dem de tidligere har fanget og andre er ganske fornøjede med bare det, at fange noget i det hele taget, uanset størrelse.

Sidst men ikke mindst er der dem som fornyer sig/tilfredsstiller sig, med indkøb af de mange tusinde forskellige agn eller bare det nye udstyr generelt, som konstant bliver pumpet ud på markedet, med lovning om at fange flere fisk, end noget andet grej tidligere har kunne præstere.

Jeg mener at lystfiskere har en evne til at fantasere ekstraordinært meget, at udfordre sig selv mere end normalen, ikke mindst under fiskeriet, at tænke ud af boksen, finde andre og nye veje med mere…

Vi tror på det vi ikke kan se, hvilket på et eller andet plan giver os styrke i “tørke”. Vi tror på det som både i realiteten og i fantasien kan svømme dernede – for ligesom naturen, sætter vi ingen grænser, men der kan vitterligt eksistere noget større dernede end vi rent faktisk kan forestille os… Herligt!

Dem der tror og tør håbe på mere end andre, er ofte dem der løber med overraskelsen. I de fleste tilfælde kan man kalde lystfiskeri og sportsfiskeri retfærdigt. Man får ofte hvad man arbejder for i sidste ende.

I en anden og mere faktuel ende, kan man sige at vi er forskellige…Og var vi ikke det, så ville vi alle gå efter det samme, hvilket muligvis kunne resultere i, at der ikke var nok fisk til alle, samt fiskepladserne overfyldte udover at være udtømte. Samtidig kunne man også være lidt fræk at sige: “Heldigvis er vi ikke flere der fisker end vi i realiteten er..”

Der er ganske vist ingen rød tråd i denne skrivelse, men tankerne er ikke desto mindre nu delt.

Men for at vende tilbage til andet end “spekulationer”, så er der vel bare at sige.

Intet nyt under solen hvis man ikke rejser sig fra stolen.

Lystfiskeri er at leve aktivt!

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler