Ingredienser:
1 gedde på ca. 1½ kg..
6 løg
25 g. benfri sild
1½ dl. hvidvin
1 tsk. fines herbes
3 spsk. revet emmentalerost
1 spsk. rasp
Sådan gør du:
Filitér gedden.
Skær fileterne over en enkelt gang på tværs.
Hak løgene, og læg dem i et velsmurt ovnfast fad.
Læg fiskestykkerne på løgene, og fordel de benfri sild over.
Hæld lidt smeltet smør over fadet, og drys med salt og peber.
Læg folie på fadet, og sæt det i en forvarmet ovn ved 200 grader i ½ time.
Bland ost og rasp, tag fadet ud af ovnen 5 minutter før tid, og drys med fines herbes.
Drys også rasp/osteblandingen over fadet, og sæt det i ovnen under grillen de sidste 5 minutter.
Overfladen må gerne være mørkgylden.
Server retten med kogte kartofler og en god citronsovs eller lidt smørsovs.