Ingredienser
4 pers.
- 600 g torskefilet
- 4 dl fiskefond
- Peber, salt
- 200 g jordskokker
- 1 helt løg
- 1 dl hvidvin
- 2,5 dl fløde
- Citronsaft
- 300 g svampe (østershatte, Karl Johan, Kantareller)
- 1 helt rødløg
- 2 spsk persille
- 25 g smør
Torskefilet
Torskefileterne duppes tørre og krydres med salt og peber. Læg dem i den kogende fond i en gryde eller høj pande og dæk med et stykke stanniol. Fisken skal dampes i 4-6 min. afhængig af tykkelse, til den bliver helt hvid og fast. Lad fisken trække i fonden i ca. 5 min.
Jordskokkesauce
Skræl jordskokkerne og skær dem i tern. De skal ristes i lidt olie sammen med det hakkede løg. Tilsæt hvidvin og lad det koge, til væsken er væk. Hæld fløde på, lad saucen koge tyk og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Svampe
Svampene ristes sammen med det hakkede rødløg, og der tilsættes hakket persille og smør samt krydres med salt og peber.
Servers med kartofler.