Ingredienser
4 pers.
- 800 g laksefilet uden skind
- Citronsaft
Ærtepuré
- 300 g frosne ærter
- 3 spsk. Creme fraiche
Nøddesmør
- 100 g smør
- 50 g valnødder, finthakket
- 1 tsk. Citronsaft
Fremgangsmåde
Laksefileterne dryppes med citron og krydres med salt og peber. Lægges i et ildfast fad og dækkes med folie. Bages i en 180 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.
Ærtepure
Ærterne optøs og blendes. Røres sammen med creme fraiche og smages til med salt og peber.
Nøddesmør
Smørret blendes med nødder og citronsaft, pakkes ind i film og lægges koldt i ca. 20 minutter.
Skæres i skiver.
Fileterne lægges på et dybt fad, saucen hældes rundt om, og nøddesmørret lægges ovenpå fisken. Pyntes evt. med dild.
Serveres med grøn salat og flute.