Hornfiskekongen er kun 5 år gammel – Sæby Havn


Klokken nærmede sig 19.00 og jeg kunne se en lille dreng og hans far komme gående hen ad molen. Byen jeg befandt mig i på dette tidspunkt hedder Sæby og for mit vedkommende kunne det ligesåvel have været en by i Sydfrankrig.
Solen fremhævede havets grønne farve – nærmest turkis som i middelhavet, sten og vandplanter kunne ses under overfladen hvor små fisk og krebsdyr svømmede omkring.

Herren der kom gående sammen med drengen var min gode gamle klassekammerat og det var første gang jeg skulle møde hans søn. Spændende!

Den lille fyr er vild med at fiske hvilket jeg hurtigt fandt ud af. 1000 spørgsmål væltede ud af drengen og de alle handlede om fisk.

Han fik hurtigt en stang i hånden rigget til med prop, bly og en enkeltkrog med sild.

Gang på gang hev han den ene hornfisk op efter den anden og han holdte sig ikke tilbage med at fortælle hvor lidt vi andre havde fanget. Meget morsomt naturligvis!

DSCN0767[1]

Vi havde kun en sild og hornfiskekongen udnyttede hver centimeter.

DSCN0769

Tillykke med alle de flotte fisk Malte! 🙂

Og tak til Morten Knudsen for en dejlig dag!

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler