Aborre med multebær og ribs


Til 4 Personer

Ingredienser:

 • 12 aborrefileter uden skind og ben
 • 12 hele multebær
 • 100 g ribs
 • 4 blade skovsyre

Sauce:

 • 1 spsk. Smør
 • 1 finthakkede rødløg
 • 1 dl fiskebouillon
 • 1 dl hvidvin
 • 100 g multebær
 • 50 g ribs
 • 2 spsk. Sukker
 • 2 spsk. Cognac (kan undlades)
 • 50 g koldt smør
 • Smag til med salt og peber

Fremgangsmåde:

Steg fiskefileterne i 10-12 minutter i en 125 grader varm ovn.

Sauce:
Smelt smørret i en gryde og lad løget småstege til det er gennemsigtigt. Tilsæt fiskefond, vin, multebær, ribs og sukker. Lad det hele småkoge til halvdelen af væsken er kogt ind.

Hæld cognac i og tilsæt smørret i små stykker. Si saucen og smag til med salt og peber.

Hæld saucen over fiskene og fordel multebær og ribs over dem. Pynt med grofthakket skovsyre.

Se flere opskrifter..

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler