Til 4 Personer
Ingredienser:
- 12 aborrefileter uden skind og ben
- 12 hele multebær
- 100 g ribs
- 4 blade skovsyre
Sauce:
- 1 spsk. Smør
- 1 finthakkede rødløg
- 1 dl fiskebouillon
- 1 dl hvidvin
- 100 g multebær
- 50 g ribs
- 2 spsk. Sukker
- 2 spsk. Cognac (kan undlades)
- 50 g koldt smør
- Smag til med salt og peber
Fremgangsmåde:
Steg fiskefileterne i 10-12 minutter i en 125 grader varm ovn.
Sauce:
Smelt smørret i en gryde og lad løget småstege til det er gennemsigtigt. Tilsæt fiskefond, vin, multebær, ribs og sukker. Lad det hele småkoge til halvdelen af væsken er kogt ind.
Hæld cognac i og tilsæt smørret i små stykker. Si saucen og smag til med salt og peber.
Hæld saucen over fiskene og fordel multebær og ribs over dem. Pynt med grofthakket skovsyre.