Ingredienser:
- 1 fersk ørred på ca. 1200 gram
- 2 dl hvidvin
- 1 gulerod (skæres i meget tynde skiver)
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 3 tynde skiver citron og lidt revet citronskal
- 4 fed hvidløg
- 200 g champignon
- 25 g smør
- 2 spsk hakket persille
Fremgangsmåde:
Marinade:
Hvidvin røres sammen med olie samt citronsaft og hældes derefter i et ildfast fad. Gulerods-skiverne lægges i sammen med revet citron.
Ørreden vendes i marinaden og skal trække i 20 minutter. Vend ørreden et par gange i perioden.
De 4 fed hvidløg pilles og hakkes, champignonerne renses og hakkes fint og sammen med det hakkede persille svitses det hele i smør på en pande.
Når det er svitset fyldes blandingen i ørreden.
Ørreden bages i ovnen i det ildfaste fad med resten af marinaden og dækkes af de 3 skiver citron ved 250 grader, i 15-20 minutter.
Lav evt. en god salat til og lidt varmt brød.
God appetit!