Ovnbagt svampefarseret fersk ørred med citron


Ingredienser:

  • 1 fersk ørred på ca. 1200 gram
  • 2 dl hvidvin
  • 1 gulerod (skæres i meget tynde skiver)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 tynde skiver citron og lidt revet citronskal
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g champignon
  • 25 g smør
  • 2 spsk hakket persille

Fremgangsmåde:

Marinade:
Hvidvin røres sammen med olie samt citronsaft og hældes derefter i et ildfast fad. Gulerods-skiverne lægges i sammen med revet citron.

Ørreden vendes i marinaden og skal trække i 20 minutter. Vend ørreden et par gange i perioden.

De 4 fed hvidløg pilles og hakkes, champignonerne renses og hakkes fint og sammen med det hakkede persille svitses det hele i smør på en pande.
Når det er svitset fyldes blandingen i ørreden.

Ørreden bages i ovnen i det ildfaste fad med resten af marinaden og dækkes af de 3 skiver citron ved 250 grader, i 15-20 minutter.

Lav evt. en god salat til og lidt varmt brød.

God appetit!

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler