Waders til børn – Hvad er bedst


De fleste waders henvender sig til voksne, for det er her, at der bliver solgt flest waders. Men hvad med dem der gerne vil have deres børn med ud og fiske i waders? Hvad med dem der gerne vil på en far og søn tur ud i naturen og stå i vandet og fiske? 

Heldigvis er der flere producenter, som er begyndt at lave waders i mindre størrelser, så det både passer til små børn, men også til junior, der er for stor til børnewaders, men for lille til voksenwaders. Derfor vil vi her på fiskesæson gerne guide dig igennem og her vise dig hvilke waders vi vil anbefale, at du køber til de yngste i familien. Artiklen kommer til at gå på tværs af mærkerne, så du kan se, hvilke forskellige ting, der kendetegner hvert enkelt mærke indenfor waders til børn. 

Elka PVC Waders til børn

De første waders vi gerne vil anbefale er også de billigste. PVC er ofte den billigste waders du kan købe, men holdbarheden og funktionaliteten er stadig rigtig god. Elka børnewaders er en rigtig god begynderwaders, hvor far og søn kan komme ud i vandet med waders uden at bruge en formue på waders, men stadigvæk kan få den gode oplevelse og blive holdt tørre. 

Elka børnewaders er ligesom resten af serien fra Elka, utrolig slidstærk, så junior godt kan bevæge sig som børn nu gør, uden at man skal være bekymret for en punktering. Derfor er Elka børnewaders også en rigtig god startwaders, for man kan lære at fiske i waders, uden at skulle frygte for punkteringer.

Elkas børnewaders er 100% vandtætte og har et vandsøjletryk på over 20.000 mm. Der hvor der ofte sker punkteringer i waders er i skridtet, men her har Elka valgt at forstærke området med dobbeltsvejsninger, så du er helt sikker på, at der ikke kommer punkteringer lige netop i dette område. Elka børnewaders kommer med det kendte mærke Dunlop som støvle, hvor der er en profilsål der giver en solid bund, så der heller ikke kommer utætheder her.

Elkas børnewaders har også seler med fix-lock, så junior kan få den perfekte pasform når han eller hun skal ud i søen i waders for allerførste gang. Denne waders findes kun i én farve og det er den klassiske olivengrønne, som har kendetegnet PVC waders de sidste mange årtier. Selv da oldefar var ung, havde de klassiske PVC waders den flotte olivengrønne farve.

Elka har både lavet en udgave til junior og en udgave til mindre børn. Juniorudgaven kan fås fra størrelse 36 og op til størrelse 41. Fra størrelse 42 og opefter, så findes Elka waders kun i voksenudgaven. Du kan finde Elka Junior Waders hos lystfisk.dk lige her og til en rigtig god pris, så alle kan være med.

Hvis børnene ikke er blevet så store endnu, så kan du også købe Elka børnewaders hos lystfisk.dk. De findes helt ned i størrelse 20/21 og du kan købe dem lige her.

Simms Kids Tributary Stockingfoot Waders

Den næste waders til børn vi gerne vil anbefale er Simms Kids Tributary Stockingfoot Waders. Her får du den velkendte høje kvalitet fra Simms – nu også til børnene. Simms har specialiseret sig i at lave de bedste waders i verden til voksne og nu er de kommet så langt med deres waders, at de også gerne vil lave de perfekte waders til børn.

Her er Simms Kids Tributary Stockingfoot Waders et rigtig fint bud. For selvom det er i den velkendte Simms høje kvalitet, så er prisen rigtig god og du får utrolig meget for pengene. Disse waders kan både bruges af drenge og piger og derfor kan far have sønnen med den ene dag og have datteren med ud i søen den næste dag. Det er smart!

Da Simms lavede Kids Tributary Stockingfoot Waders, så har der ikke været så meget fokus på designet, men om at lave en waders til børn der er enkel, men samtidig også er utrolig funktionel, som samtidig skal være nemt at bruge for børnene.

Hvis vi går lidt mere ned i detaljen, så består Simms Kids Tributary Stockingfoot Waders af 3 lag i overdelen. De 3 lag består af polyester der ikke kun er vandtæt, men som også er dejlig åndbar, så junior kan være i wadersne lang tid uden at det føles for varmt eller koldt.

Den nederste del består af hele 4 lag, hvor materialet også er polyester, der er dejlig åndbart men 100% vandtæt. Det ekstra lag i underdelen gør, at disse waders er utrolige slidstærke. Men Simms er også kendt for, at deres waders er rigtig gode at bevæge sig i, så derfor kan junior selvfølgelig også være meget mobil, når han eller hun hopper i Simms Kids Tributary Stockingfoot Waders.

Simms Kids Tributary Stockingfoot Waders har også en stor lomme på fronten, hvor der er plads til det meste. Det smarte ved lommen er, at der på bagsiden er et hul hele vejen igennem, hvor junior kan få varmet hænderne, fordi der inde i hullet er foret med dejlig varm og blød fleece. Lommen kan selv holde de mindste børnefingre dejligt varme – selv på en kold januardag på søen. 

Andre gode ting ved denne waders er, at der er anatomiske neoprenfødder med anti-microbial finish, der giver uovertruffen komfort. Samtidig har wadersne gravel guards, der både er vandtæt og åndbare og med en elastik i bunden. 

Du kan få disse fantastiske børnewaders fra Simms hos lystfisk.dk lige her. De fås i størrelse Small (34-36), Medium (36-37) og Large (37-38).

Ocean PVC børnewaders

Den sidste waders til børn vi gerne vil anbefale er fra Ocean. Ocean PVC børnewaders er ligesom Elka også lavet i PVC og er derfor utrolig slidstærkt og så til en rigtig god pris.

Ocean PVC børnewaders er ligesom resten af wadersne fra Ocean i rigtig høj kvalitet og så har disse waders en komfort der ikke er set før ved PVC waders. Nogle ting der giver komforten er de elastiske seler, som følger med i disse waders.

Derudover er der også en fixlock-lås, der gør det super nemt at komme ind og ud af wadersne. Dette er specielt rart ved børnewaders, da det ellers kan være en kamp for et livligt barn at kunne komme ned i dem uden det tager evigheder og barnet bliver utålmodigt. 

Ocean PVC børnewaders kommer også med nogle gode og solide støvler, der er rigtig godt, når det er waders til børn, som måske ikke altid behandler deres waders lige pænt. Sålen i støvlerne er forstærket, så børnene kan være børn og ikke tænke på, om der opstår utætheder. 

Der er også en enkelt lomme indvendig til opbevaring af grej, så junior også kan have sit eget grej med. Ocean PVC børnewaders er en rigtig god og stabil waders til børn og så koster den ikke en hel formue, så den er genial til begynderen, som gerne vil med far ud og fiske på søen.

Ocean PVC børnewaders er 100% vandtæt med et vandsøjletryk på over 20.000 mm. De kan købes hos fiskegrej.dk lige her og findes fra størrelse 32 og helt op til størrelse 40. 

Afsluttende bemærkninger

Waders til børn er en smagssag og der findes flere forskellige mærker, der er begyndt at lave waders til børn. Men der er stadig ikke så mange forskellige mærker man kan kigge efter, når man gerne vil købe en waders til junior. 

Vi har her i denne artikel valgt de tre waders, som vi synes vil være rigtige gode til børn. To waders i PVC, der er en fremragende waders til begyndere. Ikke kun fordi den er billig, men også fordi den er slidstærk og man kan lære hen ad vejen, hvordan man fisker i waders uden af der går hul på wadersne. 

Den sidste er Simms Kids Tributary Stockingfoot Waders, der også er en rigtig god begynderwaders. Dog er prisen lidt højere og er ikke i PVC, så vi sige, at denne waders er bedre som den anden waders junior får. For hvis han eller hun lærer, hvordan man bevæger sig i en PVC waders, så er han eller hun helt klar til Simms Kids Tributary Stockingfoot Waders, der er i en mere luksuriøs kvalitet.

Hvilken waders du gerne vil købe til dine børn er op til dig selv. Vi har her givet dig de bedste waders til børn efter vores mening og så må du beslutte dig for, hvilken af de tre waders du skal købe til junior.

Vi håber du er blevet klogere på waders til børn og at du inden længe får købt nogle waders, så dig selv og junior kan stå side om side ude i vandet og nyde en rigtig god fisketur sammen.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler