Vindstille og grå dag – men med fisk på krogen

3 december.

Der var buldermørkt da jeg stod op. Jeg fik noget at spise og en kop te inden bilen blev pakket og næsen vendt mod Sølvdal lystfiskersøer.
Jeg havde aftalt med fiskekammeraten Peter at mødes derude, til en omgang fiskeri og lystfiskersnak.
De sidste to gange vi havde været afsted til Storkesøen havde det ikke givet nogen fisk til os, derfor aftalte vi at denne gang skulle vi til Sølvdal for at se om fiskene der var til at få i tale.

IMG_3551

Flot vinterdag med helt stille vand.

Vi startede fiskeriet da det endnu var mørkt, uden at fiskene reagerede på vores agn. Efter et par timer hvor intet skete, var der et meget forsigtigt nap på mit trefarvede lakseæg som jeg havde haft liggende stille ca. en halv meter over bunden. Efter en meget kort fight kommer en lille bækørred på 890 g. til syne og bliver kort efter nettet.

IMG_3534

Bækørred.

To minutter senere havde Peter bid på bundsnøren som han sat blå powerbait på. En lille regnbueørred blev landet, den vejede 750 g.
Derefter var der stille i en times tid hvor jeg spinfiskede med et to meter langt forfang efter et bombardaflåd, stadig med lakseæg som agn.
Hug! Der var igen kontakt til en fisk, en lille regnbueørred blev landet og vejet. også på små 750 g.
Allerede fem minutter senere var der igen bid og en regnbueørred på 830 g kom på land.
Snøren blev igen kastet ud og efter kvarters tid så var der igen bid, denne gang var det en regnbueørred på 1,500 kg, endelig en fisk i en pæn størrelse! Synes godt nok de fire af fiskene var for små, men ok det var fisk og bedre end slet ikke at fange nogen…..

IMG_3542

Tre små og en på 1,5 kg.

Det blev til den ene til Peter og fire til jeg selv.
En god dag i Sølvdal sluttede med en aftale om, at næste gang bliver det igen Sølvdal hvis ikke det fryser, da det kun skal fryse lidt før der ligger et låg af is på søen.

Knæk og bræk.
Lone