Jonas og Jari har besøgt Ny Thorup Fiskepark – størfiskeri


IMG_20150926_132635

Der er 3 gode størsøer i Jylland – Ny Thorup Fiskepark, Lystfiskergåren i Roust og Loch Nees Put and Take.

D. 26-09-2015 – Ny Thorup – Nordjylland:

Efter at have kørt 230 km. fra Vejle Fjord til Ny Thorup Fiskepark, var vi begge godt trætte. Vi havde fisket kyst, fjord, å og put and take i 3 dage forinden og der var ikke meget energi tilbage i vores udmattede kroppe. Størfiskeriet skulle give os en chance for at slappe af, en stille periode væk fra det aktive fiskeri, hvor fiskene skulle opsøges og findes.

Ny Thorup Fiskepark ligger i et 8 ha. stort område og består af 5 søer i forskellige størrelser. Tilsammen udgør de omkring 30.000 kvm. med en samlet søbred på ca. 1,5 km. Søerne kaldes 1, 2, 3, 4 og 5. Sø nummer 5 er en størsø hvori der går Russisk Stør/Diamant Stør, Beluga Stør, Hvid Stør og Sibirisk Stør. Søen huser flere stør omkring, og over 20 kg. Det var dem vi gik efter på dagen…

Jeg fiskede med en 8-fods stang med en kastevægt på 10-30 gram. linen jeg brugte var fireline 0.15 og mit forfang bandt jeg af 0.35 nylon.

Jonas kørte samme line-opsætning og benyttede sig af sin 9-fods kyststang til fiskeriet.

Vi fik hurtigt et par hug indenfor de første minutter, men det var også det. Agnen lå efterfølgende igen derude og lokkede og der skulle ikke gå mere end 10 minutter før jeg fik kroget en af søens helt store stør. En Beluga som kom på land efter godt 9 minutters intensiv fight. Tunge slag med hovedet afslørede at det var en stor stør, men hvor stor, gik først op for mig da jeg så den, sikken en kæmpe!

IMG_20150926_104104
IMG_20150926_104118

At Ny Thorups størsø er sund og rask er er der ingen tvivl om, størene huggede konstant og satte vores trætte sjæle i højeste gear. Pludselig var det som om at vi var ude med stangen for første gang i flere måneder.

Jonas fik fast fisk en times tid efter landingen af min. Fisken var, set ud fra øjemål,  ligeså stor og vejede lidt over 19 kg. Også en Beluga. Det var jo fuldstændig vanvittigt!

IMG_20150926_150531
IMG_20150926_150538

De 2 kæmper var særdeles stærke, men den 3 Beluga som “kun” vejede 16 kg. fightede som en gal. Den tog flere hidsige udløb og jeg var adskillige gange i tvivl om jeg havde kroget en af søens hvide stør over 20 kg. En fantastisk oplevelse!

IMG_20150926_152349

Ny Thorup har i den grad meldt sig på banen som en af Danmarks bedste størsøer. Søen virkede velbesøgt og flere glade lystfiskere fik stør på krogen, sådan skal det være!

Jacob Frejlev, ejeren af Ny Thorup Fiskepark, er selv inkarneret karpe/medefisker og arbejder konstant på at forbedre vilkårene for både fisk og fisker. Nytænkning og videreudvikling er i højsædet og det er vel egentligt kun et spørgsmål om tid, før Ny Thorup har mere og endnu større muligheder at byde på. Dette både når det kommer til størsøen, men også de 4 ørredsøer Jacob Frejlev ejer.
I størsøen er der allerede europæiske maller, sandart og karper foruden de spændende størarter. Det bliver mindst ligeså spændende at vende tilbage ude i fremtiden for at se hvad der så kan fanges… Det er tydeligt at de 3 søer i Jylland der klarer sig bedst på størsiden, er ejet af mennesker der gerne vil give de besøgende en på opleveren, god service og har et ønske om, at hele tiden forbedre…

Størfiskeri er unikt. Fighten er nervepirrende og fiskene inspirerende og flotte af udseende!

Se og læs mere om Ny Thorup Fiskepark på facebook: Klik her

Ny Thorup Fiskeparks hjemmeside: Klik her

Knæk og bræk!

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler