Savage Gear – Spinnefiskestænger i verdensklasse


Når det kommer til fiskestænger, findes der et hav af muligheder, som alle bidrager med forskellige fordele og ulemper. Valget af fiskestang afhænger af forholdene, som du befinder dig i, når du fisker, samt hvilken type fiskeri du er interesseret i at dyrke. 

Spinnefiskestangen er den mest almindelige fiskestang, som de fleste nok har stiftet bekendtskab med gennem deres liv. Et af karakteristikaene ved denne stang er dens alsidighed, da den egner sig til fiskeri under forskellige forhold fra alt fra kystfiskeri af havørred og hornfisk, til ferskvandsfiskeri af aborre og gedder.  

I denne artikel vil vi komme nærmere ind på anvendelsen af spinnefiskestænger og give vores bud på nogle af de bedste på markedet.  

Hvorfor vælge en spinnestang? 

Spinnefiskestangen er som sagt lidt af en all-arounder, som kan anvendes til mange forskellige formål. På trods af dette, hedder det dog en spinnestang af en grund. Spinnefiskeri er nemlig synonym med aktivt fiskeri, som beskriver handlingen, når du kaster din agn ud og haler den ind igen.

Spinnefiskestangen er med andre ord et ideelt valg til kyst, sø og bækfiskeri, da stangens aktion (bevægelighed) samt kastevægten giver mulighed for en bred vifte af fiskerityper.

Alt dette kommer dog an på hvilken type spinnefiskestang, du vælger at købe, da størrelsen og bevægeligheden er  afgørende faktorer for hvilken en som passer til dig.  

Hvilken en skal jeg vælge? 

Når du vælger en spinnefiskestang, er der 2 hovedområder, du skal tage stilling til. Først og fremmest er længden på stangen fuldstændig essentiel for hvilken type fiskeri, den skal anvendes til. Længden kan afgøres ved, om der er behov for lange udkast ved f.eks kystfiskeri, eller om den skal bruges til let fiskeri i bl.a en bæk, hvor der ikke er behov for de helt lange udkast i samme grad.

Spinnestangens længde måles i fod, og man kan som tommelfingerregel sige, at alt under 8 fod er passende til korte udkast, hvor alt over 10 fod egner sig godt til lange udkast, altså kystfiskeri.

For at ramme den gyldne balance, vil en 8-9 fods være et godt bud på en alsidig stang, som kan anvendes til det hele. Selvfølgelig afhænger alt dette af stangens materialer, hvor der i nogle tilfælde f.eks. vil være små stænger som egner sig fint til kystfiskeri.

Det andet hovedområde er stangens aktion, altså bevægelighed. Dette område inddeles i 3 forskellige kategorier, som i lighed med stangens længde tjener diverse formål.

Helaktion vil sige at hele stangen bøjer når den kastes ud. Dette giver mulighed for lange kast, men gør samtidig også stangen langsom. 

Topaktion er ideel til korte hurtige kast, da det kun er 1/3 af klingen der bøjes ved udkast.

Progressiv aktion er den optimale til alsidigt fiskeri. Denne type tilpasser sig efter endegrejets vægt og kraften i kastet, og kan derfor anvendes til alle formål.  

Der er selvfølgelig et sammenhæng mellem de 2 områder, idet stangens længde går hånd i hånd med dens bevægelighed. Det vil sige at jo længere en stang er, jo mindre bevægelighed vil den oftest have. 

Resten af artiklen tager udgangspunkt i vores bud på nogle af de bedste spinnefiskestænger på markedet fra Savage Gear i forskellige prisklasser og funktioner.  

Savage gear

Den danske producent Savage Gear har igennem en lang årrække bevist, at de er en del af den absolutte elite indenfor lystfiskerudstyr. Savage Gear er drevet af stærk passion og kærlighed til lystfiskeri, og de har innovation skrevet ind i DNA’et. Savage Gear har gennem årene designet produkter, skabt for at løse hverdagens fiskeriproblemer mødt af verdens lystfiskere. 

Firmaet kan karakteriseres derudover ved deres produkter af høj kvalitet, og det gælder altså ikke blot fiskestænger, men alt tænkeligt udstyr indenfor lystfiskeri; liner, net, lokker, kroge, waders og meget mere. 

Men det er altså Savage Gears populære spinnefiskestænger, vi vil fokusere på nedenfor:

Savage Gear Parabellum CCS

Denne lækre stang fra Savage Gear, lever bestemt op til de høje standarder som forbindes med firmaet. Her er der tale om en nyere og forbedret udgave af dens forgænger Parabellum, som var en meget populær fiskestang blandt lystfiskere.

 Grundet forgængerens succes, valgte Savage Gear at fremstille en forbedret udgave som bla.a. byder på Alien Lock Down hjulholder og korkgreb i fremragende kvalitet.

Parabellums CCS modellen er en højkvalitets fiskestang, til dig som ønsker at have muligheden for at fiske under diverse forhold. Stangen fås i 4 forskellige varianter fra 8,1 – 10,1 fod.


Du kan finde Savage Gear Parabellum CCS her.

Savage Gear Parabellum CCS Travel

Som navnet indikerer, er denne stang fra Savage Gear “Parabellum CCS Travel” optimal at have med på farten, og den er perfekt til lystfiskeren, som ønsker at rejse rundt både nationalt og internationalt. 

Den er netop optimal til rejsen, da den kan deles i 4 dele, og på den måde pakkes nemt sammen i den medfølgende “Stangbag” rejsetaske. 

Stangen her ligger i den lange ende og kan købes i fire forskellige længder mellem 9,2 fod til 11,4 fod, og dækker derfor behovet for de længere kast ved bl.a. kysten eller i større søer.

 Alt i alt, er dette en optimal stang til dig som gerne vil udforske nye områder, men samtidig ikke ønsker at gå på kompromis med størrelse og kvalitet. 

Du kan finde og læse mere om Savage Gear Parabellum CCS Travel, ved at trykke på dette link. 

Savage Gear Black Savage Spin

Denne fiskestang i “Black Savage” serien, er en alsidig stang som virkelig formår at yde godt til dens pris. Denne fast action stang egner sig godt til bl.a. moderne fiskeri og har et stilfuldt design.

Triggerstangen her kan kendes på det lækre, matte kulfiber look, som kendetegner den stilfulde Black Savage serie. Udover dette, medfølger der blandt andre ting en fiskeklar delux stangtaske som understøtter det elegante look.

Black Savage Spin findes i 4 længder: 7,3 – 8,4 fod, og er altså en meget alsidig fiskestang. 

Læs mere om Savage Gear Black Savage Spinner her.

Savage Gear Salmonoid

Fiskestangen Salmonoid er toppen af poppen indenfor spinnefiskestænger. Denne stang er ideel til fiskeri fra de danske kyster og egner sig i særdeleshed til havørred og havbars. Stængerne er designet til langkast, hvorfor den mindste model også starter fra 9,3 fod mens den største strækker sig helt op til 10 fod. 

Modellen fås også som 4-delt, hvis du er typen som er på farten og samtidig gerne vil sikre dig det bedst mulige udgangspunkt. På trods af dens store størrelse, har denne fiskestang alligevel en vis fleksibilitet, som bidrager til en bedre føling. Udover dette, er stangen bygget med Coil Control og  byder på et deluxe korkhåndtag, som er utroligt behageligt at holde ved.

 Hvis du er på udkig efter kvalitet og er villig til at grave lidt dybere i pengepungen, er det her et rigtig godt bud på en fiskestang til dig. 

Yderligere information om Savage Gear Salmonoid kan findes her. 

Afsluttende kommentarer

Her var der altså nogle bud på forskellige spinnefiskestænger, som hver især tjener forskellige formål. Der er altså rig mulighed for at finde en Savage Gear, som dækker netop dit behov.

Ligemeget om du er på jagt efter en fiskestang eller ej, håber jeg at denne artikel har givet et indblik i spinnefiskestænger, samt et fingerpeg af hvilken model der passer netop dine behov.

Jens Madsen

Skribent på Fiskesæson.dk Fiskeri har altid været en af mine store passioner, og i min fritid beskæftiger jeg mig i særdeleshed med undervandsjagt. Jeg bruger min erfaring men også især min interesse og nysgerrighed som skribent her på siden, hvor jeg formidler artikler og finder de bedste tips til vores læsere på fiskesaeson.dk. Til daglig studerer jeg International Virksomhedskommunikation i Spansk på 5. semester på Aarhus Universitet. Min uddannelse giver mig en bred palette af kompetencer i form af research og formidling af emner indenfor lystfiskeri.

Seneste artikler