Fiskeri med jig


Intro til jigfiskeri

Jiggen består typisk af et tungt blyhoved monteret på en krog, hvor du kan sætte en krop på af gummi, fjer eller andre materialer på. Kroppene  kan have mange forskellige former og farver.

Sandarten har nok det bedste syn, af alle fisk vi har herhjemme.. I mange år mente man, at den primært kun jagede om natten på grund af sine store øjne og muligvis også på grund af, at ikke så mange fangede sandarten ved normalt fiskeri med stang og hjul om dagen. Sandheden er at den smukke og velsmagende sandart kan fanges døgnet rundt. Altså også midt på dagen. fangstmetoderne er blevet udviklet til perfektion og der er nok ikke den sandart, der ikke vil hugge på en fræk og hoppende jig.

Hvis du mangler jigs i din samling, så læs vores guide til at få de bedste jigs, så du kan få de største fisk på krogen. Du finder guiden lige her:

Hvis du går efter at fange sandart, så har vi udvalgt de bedste jighaler og jighoveder. Du finder artiklen her:

At fiske med jig, er egentligt forholdsvist enkelt:

Med små ryk får man jiggen til at hoppe henover bunden. Det får den til at ligne en mindre fisk eller reje der i små ryk, flygter for sit liv.
Krogen på jiggen vender opad og sætter sig næsten aldrig i bunden.
En metode der vinder frem er Vertical jigging. Man sidder i en båd, kajak eller andet og driver/sejler langsomt frem. Så lader man jiggen falde til bunden og fisker herefter ligesom man ville gøre, under pirkefiskeri efter torsk eller andre fisk fra kutteren. Ryk op, vip ned, ryk op, vip ned.

Fra land – kast ud og giv små ryk.så jiggen hopper hen over bunden.

Jig videoer

Tyskerne har nogle fantastiske sandart-muligheder i deres kæmpesøer og floder. De 2 videoer her, viser urban fishin når det er bedst. Herrene i videoen fisker naturligvis med jigs.

Dropshooting er en anden metode brugt til bl.a andet sandartfiskeri. Se denne gennemtænkte video for at lære om drop-shootAnbefalet grej

Savage Gear Cannibal Shad

Fiskeri efter den sky sandart er rigtig spændende. Hvad enten den jagtes på søen, eller i åens dybe huller er fiskeri med jigs en rigtig god indgangsvinkel.

Afhængig af årstiden, kan jiggen fiskes hurtigt eller langsomt. De livlige haler har en lokkende effekt næsten uanset hvordan den fiskes, så alle har en mulighed for fangst uanset kundskaber.

Der findes utallige modeller, længder og farver, men fælles for dem alle, er gode og gennemtestede fangstegenskaber. Savage Gear Cannibal Shad er en mest populære shad-version på markedet og med god grund.

Savage Gear Cannibal Shad er i høj kvalitet og fiskene bider bare rigtig godt på dette gummidyr. Der findes hele 8 forskellige varianter af Savage Gear Cannibal Shad i de 3 størrelser 6, 8 og 10 cm.

Hvis du vil have det perfekte gummidyr til at fange din næste sandart, så er Savage Gear Cannibal Shad det rigtige valg. Du kan købe dem ved at klikke på billedet ovenfor eller trykke lige her.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler