PVC Waders – Det økonomiske valg


Waders findes i mange forskellige prisklasser og i mange forskellige kvaliteter. Som regel hænger pris og kvalitet uløseligt sammen, men nogle gange kan man finde waders i rigtig god kvalitet til billige penge, mens man andre gange ikke kan være så heldige. 

PVC Waders er en af de billigere typer waders, hvor du kan få et par waders til under 500 kr. Men hvordan er kvaliteten så? Bliver de utætte ved første fisketur eller er de bare utrolig ubehagelige at have på? Det kan være svært at finde ud af junglen indenfor waders og specielt når vi snakker PVC waders. 

PVC waders er for det meste meget enkle, men er også meget holdbare. De er blevet brugt i rigtig mange år og derfor er det måske ikke moderne fiskeri du forbinder PVC waders med, men måske dengang du var ude at fiske med dine bedsteforældre i 1970’erne. 

Mange bruger dem til fiskeri fra båden, til kystfiskeri eller til ålefiskeri. PVC waders er også gode hvis du skal være i vandet i kortere tid ad gangen, da der ikke er ligeså meget varme i PVC waders som i de nyere modeller af waders. Men prisen er så også en helt anden. Hvis man bare sørger for at have godt med tøj på under PVC waders, så kan du også sagtens bruge dem i vinterperioden.

Når du skal finde den rigtige størrelse i PVC waders, så skal du gerne kunne have en god bevægelsesfrihed, selvom du er fuldt påklædt indenunder. En metode at teste om størrelsen passer er ved at sætte sig på hug eller gå ned i knæ. Hvis du har problemer med det, så er det ikke den rigtige størrelse, da du skal kunne gøre denne øvelse uden af have problemer. 

Vil vi på her på fiskesæson give dig nogle anbefalinger om PVC waders og hvad man kan forvente af dem.

Elka waders

Det første mærke vi gerne vil anbefale når vi snakker billige PVC waders er Elka. PVC står for polyvinylchlorid og er en af de mest anvendte former for plastik. Men kan det så bruges til at lave waders af? Og er de overhovedet vandtætte? 

Man kan sagtens lave waders ud af PVC, og de er som udgangspunkt også vandtætte, da plastik som regel kan modstand vand og derfor også bliver brugt til at lave krus, kopper og andet, der skal indeholde væske.

Elka waders er produceret i EU og derfor er du sikker på, at der ikke er noget skadeligt i dine waders. Materialet er en blanding af PVC og polyester, for hvis det var lavet af 100% PVC, så ville wadersne blive alt for stive. 

Denne standard model fra Elka er lavet som chest waders og du kan derfor gå ud på dybt vand, uden at få vand ind i dine waders. Elka har gjort det til deres mission at lave en billig men god waders, så derfor er Elka waders et rigtig godt valg, hvis du vil have en god waders til billige penge. 

I denne waders får du både høj kvalitet, en god komfort og så er pasformen rigtig godt. Specielt når man tænker på prisen. Det er en rigtig god waders, der er utrolig slidstærk, så du kan bruge dem mange gange. 

Elka waders er 100% vandtæt med et vandsøjletryk på over 20.000 mm. Den er også forstærket i skridtet med dobbeltsvejsning og kommer med lange Dunlop støvler. Støvlen har en profilsål der giver en god sål overalt og er meget mere holdbar end støvler med filtsål. Disse waders kommer også med seler med fix-lock, så du nemt kan justere wadersne og få den bedste komfort. 

Elka waders kommer i den klassiske olivenfarve og kan fås i mange forskellige størrelser. Så hvis du gerne vil have en waders og prøve det af, så er PVC waders fra Elka et rigtig godt valg. Du finder den hos lystfisk.dk lige her

Elka har også lavet en version, som er med ekstra bredde og vidde, som stadig har alle de gode kvaliteter som standard-versionen. Du finder Elka waders med ekstra vidde og bredde hos lystfisk.dk lige her.

Hvis det er far og søn der skal på tur med waders og gerne vil prøve det af, så er det også en rigtig god waders at starte med. Og det gode er, at Elkas PVC waders også findes i en juniorudgave, så både far og søn kan komme ud i vandet og nyde hinandens selskab uden at skulle tænke på at blive våde eller at have brugt alle lommepengene. Du finder juniorudgaven af Elkas waders hos lystfisk.dk lige her.

Hvis du gerne vil have mindre børn med ud i waders, så tilbyder Elka også en udgave i de helt små størrelse, hvor den går helt ned til en størrelse 20/21. Den findes også hos lystfisk.dk lige her.

Elka skridtstøvle

Elka har også lavet en skridtstøvle, som fungere på samme måde som deres waders og er lavet ud af samme materialer. Derfor får du også her en utrolig stærk skridtstøvle, der er produceret af PVC og polyester. Samtidig er den produceret indenfor EU så du er sikker på, at der ikke er nogen skadelige kemikalier i støvlen. 

Ligesom Elkas waders, så er Elka skridtstøvle også i rigtig god kvalitet og har en rigtig god komfort. Samtidig er pasformen rigtig god og en af de bedste indenfor PVC. Elka skridtstøvlen er 100% vandtæt med et vandsøjletryk på over 20.000 mm. 

Elka skridtstøvle kommer med lange Dunlop støvler, hvor der er den utrolig solide profilsål i. Du får også seler med knapspænde med i den utrolig gode pris. Skridtstøvlen kommer selvfølgelig i farven oliven, så den passer til wadersne. 

Hvis du er blevet fristet til at skulle prøve at købe en Elka skridtstøvle, så kan du købe den hos lystfisk.dk lige her.

Ocean PVC waders

Det er ikke kun Elka, der har lavet PVC waders. Ocean har også givet deres bud på en billig waders, lavet med PVC. Disse waders er også i rigtig god kvalitet og er meget komfortable, når vi snakker om PVC waders. 

Ocean PVC waders fås med elastiske seler og en fixlock-lukning, der giver dig mulighed for at justere dine waders og få den perfekte pasform. Fixlock-lukningen gør også, at det er nemt at komme ind og ud af wadersne. 

I Ocean PVC waders følger der nogle rigtig gode og solide støvler med, hvor de har fokuseret ekstra meget på sålen. Den er nemlig forstærket, så den er ekstra solid og kan holde til rigtig meget. I denne waders findes også en enkelt lomme indvendig, hvor du kan have dit grej opbevaret, når du er ude i vandet.

Ocean PVC waders er selvfølgelig også 100% vandtæt og har et vandsøjletryk på over 20.000 mm. Disse waders fås i mange størrelser – helt fra størrelse 40 og helt op til en størrelse 50. Du kan finde dem hos fiskegrej.dk lige her

Ocean  har selvfølgelig også en waders til junior, der besidder alle de samme gode kvaliteten som voksen-udgaven har. Det er en klassisk waders i PVC, der både er robust og slidstærk, hvilket er en fordel, når børn skal have dem på og måske bevæger sig lidt vildt. Du finder den hos fiskegrej.dk lige her

Ocean PVC Skridtstøvle

Det sidste fra Ocean vi vil anbefale er Ocean PVC Skridtstøvle. Den er lavet af de samme gode materialer som de øvrige fra Ocean og er meget klassisk i dens udformning og design. Som alt andet fra Ocean, så har Ocean PVC Skridtstøvle en utrolig høj slidstyrke og tåler næsten hvad som helst. 

Ocean PVC Skridtstøvle kommer med en almindelig profilsål, så du kan gå rundt overalt og profilsålen holder rigtig godt. Du kan købe denne skridtstøvle hos fiskegrej.dk lige her. Den fås fra størrelse 41 og helt op til størrelse 48. 

Afsluttende bemærkninger

Det var hvad vi havde af anbefalinger, når du gerne vil have PVC waders eller waders der ikke koster en formue. Hvilken waders der passer til dig må du selv vurdere, men her har vi givet dig en oversigt over de bedste PVC waders man kan få i Danmark.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler